• ötüken kars

Vali Öksüz Belediye çalışmalarını inceledi

02 Mayıs 2021 09:17

Vali Öksüz Belediye çalışmalarını inceledi

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Valisi Belediye Başkanı Türker Öksüz, Belediyenin kentte ki çalışmalarını yerinde inceledi.
Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, Vali Yardımcısı/Belediye Başkan Yardımcısı Musa Aydemir ve ilgili birim müdürlerinin hazır bulunduğu program kapsamında Otogar binası tadilatı, hayvan barınağı onarım çalışmaları, ağaç dikimi ve peyjaz çalışmaları, hafriyat düzenleme çalışmaları, sera alanı inceleme ve kilit parke taş yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

İlgili birim Müdürlüğünden yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi alan Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, yaptığı açıklamada; "Yaz ayının yaklaşmasıyla birlikte bahar ayıyla birlikte çalışmalarımıza hız verdik, bugün yapılan çalışmaları yerinde incelemek için dolaşıyoruz. Peyzaj çalışmalarımız var. Hem şehrin giriş noktalarında hem de şehir içerisindeki bazı refüjlerde hem de genel park ve meydan alanlarında bazı peyzaj çalışmalarımız olacak ileriki günlerde. Onun hazırlıklarını yapıyor arkadaşlarımız ayrıca Sarıkamış’tan getirdiğimiz bazı ağaçları da söküm makinesi marifetiyle şehrimizin belli noktalarına dikiyoruz. Amacımız Kars'ı daha da yeşillendirmek” dedi.

Kentin estetiğine de katkıda bulunmak istediklerini beliten Vali/Belediye Başkanı Öksüz, “Biliyorsunuz çok fazla yeşilimiz yok. Bu yeşili arttırmaya çalışmamız lazım. Onun için arkadaşlarımız çalışıyor. Bir yandan da yol kaldırım ve kilitli parke yol alan çalışmalarımız devam ediyor. Bir kısmı ihaleli olarak yaptırılıyor, bir kısmı belediyemizin kendi imkanlarıyla. Hem yol olsun hem kilitli parke kaldırım ve yol çalışmalarımız yaz ayı boyunca inşallah yoğunluk kazanacak. Hedefimiz burada vatandaşımızın alt yapı sorunu olmasın, yolu olmayan, yolu sıkıntılı olan, asfalt olmayan maalesef eskiye dayanan bazı ihmallerden dolayı öyle demek doğru diye düşünüyorum. Bazı yollarımız henüz asfaltlanmamış, yapılmamış. Vatandaşımız sıkıntı çekiyor. Çamurla uğraşıyor. Bunlar geçmişin sıkıntısı ama biz bu haliyle elbette bırakmayacağız düzelteceğiz. Yollarımızı yapacağız. İmkanlarımız nispetinde bu sene programımızı yaptık. Hem yol çalışmalarımızı hem de diğer alt yapı çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

İçme suyu yönünden de çalışmaların devam ettiğine dikkati çeken Vali/Belediye Başkanı Öksüz, “İçme suyu sıkıntısı olan mahallelerimiz var. Onlara gün içerisinde verdiğimiz su miktarını daha da arttıracağız. İnşallah ileriki günlerde tamamen yok etmeyi düşünüyoruz. Dolayısıyla belediyemiz bütün birimleriyle görevinin başında. Arkadaşlarımız bu sorumlulukla hareket ediyor. Yerel hizmetleri alt yapı başta olmak üzere en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde olcağız. Hayvan barınağında bazı çalışmalarımız olacak. Yine hayvan pazarında ileriki günlerde çalışmalarımız olacak. O çalışmaları da bitirdikten sonra amacımız bu sene inşallah yarım kalan yapılmayan otogarımızı da yapmak. Onun içinde iller bankasıyla olan görüşmelerimizi son aşamasına getirdik. İnşallah otogarımızı da yeniden yapmak suretiyle inşaat çalışmalarımıza başlamış olacağız" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.