Vali Öksüz Başkanlığında Orman Yangınları İle Mücadele Toplantısı Yapıldı

26 Nisan 2022 21:05

Vali Öksüz Başkanlığında Orman Yangınları İle Mücadele Toplantısı Yapıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplantısı, Vali Belediye Başkanı Türker Öksüz başkanlığında yapıldı.
Orman yangınlarının önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin görüşülüp karara bağlandığı toplantıya, Vali Belediye Başkanı Türker Öksüz’ün yanısıra İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hıdır Ayçiçek ile Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu’nda görev alan kurumların yöneticileri katıldı.
Kars Valiliği toplantı salonunda yapılan toplantıda bir konuşma yapan Vali Belediye Başkanı Öksüz, “İlimizde orman yangını riski genellikle olmaktadır. Özellikle tarımsal faaliyetlerin bitmesinden sonraki süreçte, Ormanlık alanlarda kontrolsüz piknik yapılması, kasıtlı yakma, çoban ateşi ve benzeri durumlardan kaynaklı orman yangınları olabilmektedir. Özellikle emniyet ve jandarma birimlerimizden, mülki idare amirlerimizden, mahalle ve köy muhtarlarımızdan orman yangınlarına karşı hassasiyet göstermeleri ve olası yangınlara karşı duyarlı olmaları gerekir” dedi.
Vali Belediye Başkanı Türker Öksüz Başkanlığında Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu toplantısında; Havaların ısınmasıyla birlikte olası orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler, faaliyetler, araç ve ekipman kapasitesi gibi konular da değerlendirildi.


Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.