• ötüken kars

Vali Öksüz Başkanlığında Kış Tedbirleri ve Koordinasyon Toplantısı yapıldı

23 Kasım 2021 09:10

Vali Öksüz Başkanlığında Kış Tedbirleri ve Koordinasyon Toplantısı yapıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Gazi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, yaklaşan kış öncesi 2021-2022 kış tedbirleri ile kar ve buzla mücadele ile ilgili olarak alınacak tedbirler masaya yatırıldı.Toplantıya Kars Valisi ve Belediye Başkanı Türker Öksüz, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hıdır Ayçiçek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Zahid Doğu, Vali Yardımcısı Vekili ve Arpaçay Kaymakamı Mustafa Uğur Özerden, Karayolları Bölge Müdürü Behçet Eren, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Oğuz ile ilgili kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.
Toplantıda açılış konuşması yapan Vali Belediye Başkanı Türker Öksüz, kış şartlarında yaşanan trafik kazaları sonucunda oluşan can ve mal kaybının en aza indirilmesi için kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinin önemine değindi.Önümüzde kış şartlarının trafik güvenliği açısından kazasız ve belasız geçmesi dileklerinde de bulunan Vali Öksüz, ülke genelinde son 10 yılda alınan sıkı tedbirler sonucu trafik kazalarında oluşan can ve mal kaybının, 100 bin kişide yüzde 13,4’ten, yüzde 5,8’e kadar gerilediğini söyledi.Trafik kazalarının her kesin gündelik hayatta karşılaştığı olaylardan biri olduğunu da hatırlatan Kars Valisi Türker Öksüz; “Hepiniz biliyorsunuz ki trafik güvenliği ve trafik kazaları hepimizin gündelik hayatında sıkça karşılaştığı ve maalesef çok can kaybına yol açan, maddi kayıpları da beraberinde getiren olaylardır. Onun için trafik kazalarını önlemek için ve trafik güvenliğini sağlamaya yönelik bir takım proje ve faaliyetler uzun bir süredir sürdürülüyor. İşçileri Bakanlığımızın bu konuda çok önemli çalışmaları var. Ayrıca Cumhurbaşkanlığımızın genelgesi olarak ta yayınlanan 2021 – 2022 – 2023 Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planımızda da trafik Güvenliğine yönelik alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalarla ilgili çeşitli esaslar ve hükümler getiriliştir. Devlet olarak amacımız yüzde 50 oranında trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısında azalma sağlamaktır. Bu uygulama sonucunda can kayıplarını önleme bakımından çok ciddi azalma sağlandı. 100 bin kişide yüzde 13,4’ten, yüzde 5,8’e kadar gerileme oldu. Tabi trafik kurlarına riayet etmek, hem sürücüler hem de yayalar üzerinde trafik güvenliğini sağlamada çok önemli unsurlardır. Bizlerde burada trafik güvenliğinin bir parçası olarak kış tedbirleri, kış mevsiminde hava şartlarının olumsuz noktaya gelmesiyle birlikte alınması gereken tedbirleri etin bir şekilde planlayarak ve uygulayarak inşallah trafik kazalarını önlemekte ve hayatını kaybedenlerin sayısını azaltmaya yönelik tedbirleri planlayacağız.” Dedi.Vali Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından Kars Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Kars Belediye Başkanlığınca sunumların yapıldığı toplantıda aşağıda belirtilen 9 gündem maddesi üzerinde görüşüldü.
1) Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü yol ağında yer alan yatay ve düşey kurplarda, eğimin yüksek olduğu noktalarda ve geçitlerde gerekli tuz ve agrega çalışması yapılarak, yollar buzlanmaya karşı korunacaktır.
2) Kar ve buzla mücadele çalışmaları sırasında herhangi bir aracın yolu kapatması halinde, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı ile görüşülerek aracın yoldan çekilmesi istenilecektir.
3) Yolda kar ve tipi olması durumunda, Jandarma ve Emniyet ekipleri aranarak sürücüler uygun görülen noktalarda bekletilecektir. Uzun süreli bekletilmelerde vatandaşların ihtiyaçları olan yiyecek, içecek vb. hususlar AFAD ve Kızılay tarafından sağlanacaktır.
4) Karayolları ekipleri, devlet ve il yollarında kar mücadelesi yaparken, köy ve belediye yollarına ait bağlantılarda kar birikmesi olmayacak şekilde çalışma yapacaktır.
5) Karayollarına ve Belediyeye ait tretuvarların temizliği yapılacaktır.
6) Olağandışı kış şartlarında Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi gerekli koordinasyonu sağlayacaktır. Ayrıca belediye mücavir alanında yürütülecek çalışmalarda takviyeye ihtiyaç duyulması halinde yukarıda zikredilen kurumlar tarafından destek sunulacaktır.
7) Mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde ana arterler üzerinde (özellikle Mihralibey köprüsü giriş ve çıkışları ile GAMP Caddesi) Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ve Kars Belediye Başkanlığı ekipleri tarafından buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapılarak, trafiğin sorunsuz bir şekilde işlemesi sağlanacaktır.
8) 965-05 ve 965-06 K.K. No'lu Kağızman - Cumaçay yolunun açık tutulması istenildiği takdirde Jandarma ekiplerine destek sağlanacaktır. 9) Koordinasyonun sağlanması, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ivedi bir şekilde müdahale edilmesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi edinilmesi amacıyla kurulu Whatsapp Kış Tedbirleri grubunun bu süreçte aktif bir şekilde kullanılması sağlanacaktır.
Yapılan sunumların ardından koordinasyonu gerektiren konularda görüş alış verişinde bulunuldu. 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.