• ötüken kars

Vali Belediye Başkanı Türker Öksüz, "Bayramınız kemerli olsun"

30 Nisan 2022 09:46

Vali Belediye Başkanı Türker Öksüz,

KARS PUSULA / ADEM ALP

"Bayramınız kemerli olsun" denetimi yapıldı. Vali ve Belediye Başkanı Türker Öksüz, emniyet kemeri uygulamasına katıldı.
Vali Öksüz ve beraberindeki İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek ile Kars-Erzurum kara yolu sanayi kavşağında sürücüleri emniyet kemeri takması konusunda uyardı.
Vatandaşların emniyet kemeri takarak hayata bağlanmalarını isteyen Öksüz, "Kemer uygulaması hayat kurtarmada çok önemli bir uygulama, Ramazan Bayramı için tatil başladı. Bizlerde, İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanımız ile birlikte, jandarma ve emniyet personelimiz ile ortak uygulama noktasında trafik güvenliğine yönelik denetimler yapmaktayız. Tabi biliyorsunuz İçişleri Bakanlığımız tarafından, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik bazı projeler uygulanıyor. “Kırmızı Düdük”, “Öncelik Yayanın, Öncelik Hayat’ın” gibi bu bayramda da “Bayram’ımız Kemerli Olsun” vurgusuyla birlikte kemer kullanımının trafikte ne kadar önemli olduğunu dikkat çekmek istiyoruz. Kemer kullanımı hakikaten hayat kurtarmada çok önemli bir uygulama dedi. 
Öksüz, “Her yıl trafik kazalarında dünyada milyonlarca insan ölüyor. Araştırmalar gösteriyor ki emniyet kemeri kullanımı hem ölümü, hem de ağır yaralamalı kazalarda yüzde 50 oranında koruma sağlıyor." Dolayısıyla emniyet kemeri takarak vatandaşımızın hayata bağlanmasını ve kazasız belasız bir bayram geçirmesini istiyoruz. Bugün burada denetimlerimize başladık. Gerek Kars’ta yaşayan vatandaşlarımızdan ve gerekse de Kars’a gelen vatandaşlarımızdan arzumuz isteğimiz, emniyet kemeri başta olmak üzere, bütün trafik kurallarına uyum sağlamaları ve kurallara uyum sağlamaları halinde hakikaten biz bu bayramı bayram gibi yaşarız.”
Vali Öksüz, “Ben bütün vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. İnşallah herkes emniyet kemeri gibi, kırmızı ışık, hız kuralları gibi, trafik kuralları başta olmak üzere tüm kurallara uyum sağlar ve bayram tatilini kazasız belasız geçiririz diye temenni ediyorum dedi.”
 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.