Vali Belediye Başkanı Öksüz, Sürücüleri Uyardı!

12 Kasım 2021 20:13

Vali Belediye Başkanı Öksüz, Sürücüleri Uyardı!

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Valisi ve Belediye Başkanı Türker Öksüz ile Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Türkiye genelinde olduğu gibi Kars’ta da eşzamanlı olarak gerçekleştirilen "Trafikte Emniyet Kemeri Kullanımı" uygulamasına katıldı.
Kazımpaşa Caddesi üzerinde gerçekleştirilen uygulamada, durdurulan araç sürücülerine emniyet kemerinin önemini anlatan Vali Türker Öksüz ve Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, trafik güvenliğinin önemine dikkat çektiler.
Vali Öksüz ve Emniyet Müdürü Sağdıç, İçişleri Bakanlığınca, “Bi Hareketine Bakar Hayat” mottosuyla yürütülen ve kamuoyunda farkındalığının en üst noktaya taşınması hedeflenen uygulama kapsamında durdurulan araç sürücülerine, üzerinde “Zeynep’in mutluluğu bi hareketine bakar” yazılı maske ve broşürler dağıttı.
Durdurulan araç sürücülerine önerilerde bulunan Vali Öksüz, emniyet kemeri kullanımının yaşamla ölüm arasındaki son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, “Emniyet kemeri trafik kazalardaki ölüm riskini yüzde 40-50 oranda azaltmaktadır. Emniyet kemeri takmayanların yüzde 44'ü araç dışına fırlarken, bu kişilerin yüzde 75’i hayatını kaybetmektedir. Emniyet kemeri ön ve arka koltukta hem kısa hem de uzun mesafede takılmalıdır. Otobüs kazalarında hayatını kaybedenlerin çoğunluğunun emniyet kemeri takmayan kişiler olduğu unutulmamalıdır. Emniyet kemeri çarpma etkisinin vücutta tek noktada toplanmayıp dağılmasını sağlamaktadır. Hayati öneme sahip kafa ve omuriliğin herhangi bir yere çarpmasını önleyen en etkili yöntemdir. Hava yastığı tek başına bir koruma sistemi olmayıp, emniyet kemeri ile birlikte kullanıldığında daha etkili olduğu unutulmamalıdır. Cep telefonu ile görüşen sürücü, çevresindeki olaylara yeterince konsantre olamaz ve kendisinden beklenen tepkiyi zamanında gösteremez. Saatte 110 km hızla giden bir araç sürücüsünün aniden durması gerektiğinde reaksiyon mesafesinin normal durumda 31 metre, kulaklıklı cep telefonu ile konuşuyorsa 39 metre, cep telefonu elinde konuşuyorsa 45 metredir” diyerek sürücüleri uyardı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.