ÜÇÜNCÜ DOZ AŞI UYGULAMASI BAŞLADI

H.Düzenleme : 05 Kasım 2021 08:54
H.Ekleme 05 Kasım 2021 08:56

ÜÇÜNCÜ DOZ AŞI UYGULAMASI BAŞLADI

KARS PUSULA / ADEM ALP

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ın “üçüncü doz BioNTech aşısı bugün başlayacak” duyurusunun ardından uygulama Kars’ta başladı. Kentte ilk 3. doz BioNTech aşısını Harakani Devlet Hastanesinde görevli bir doktor yaptırdı.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca dün Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı yazılı açıklamada, “ikinci doz mRNA aşısının üzerinden 6 ay kadar süre geçmiş sağlık çalışanları, 18-60 yaş arasındaki kronik hastalar ve 60 yaş üstü kişilerin yarından (bugünden) itibaren hatırlatma dozu yaptırabilecek” demişti. Bakan Koca’nın açıklamasının ardından uygulama bugün Kars’ta başladı.
1 yıldır Harakani Devlet Hastanesinde Nöroloji Uzmanı olarak görev yapan 32 yaşındaki Erdi Şahin 3. doz BioNTech aşısını yaptırmak için aşı alanına geldi. Aşı hakkının kontrol edilmesinden sonra görevli hemşire tarafından iki doz BioNTech aşısı olan Şahin üçüncü doz aşısını da oldu.
Aşı sonrası gazetecilere açıklama yapan Şahin, “Aralık ayında kovid hastalığı geçirdim ve zorlu bir süreç oldu benim açımdan, o yüzden sağlık çalışanları sinovac aşısı olmaya başladığında ben aşı olamamıştım. Daha sonra BioNTech aşısı geldiğinde Nisan ayında ilk doz aşımı ve ardından da ikinci doz aşımı olmuştum. Üçüncü doz aşısı da açıldığından ilk fırsatta gelip aşımı oldum.” dedi.
Hem sağlık çalışanı olması hem de Bakan Koca’nın çağrısının ardından üçüncü doz aşını yaptırmak için hastanenin bünyesindeki aşı merkezine gelerek aşısını olduğunu kaydeden Şahin, “Aşının kesinlikle koruculuğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey ve sağlık problemi olmayan, aşı olmasına engel olmayacak herkesin aşı olması gerekiyor kesinlikle. Özellikle biz de sağlık çalışanı olarak hem kendimizi korumak hem de insanları bilinçlendirmek adına bunu yaptırmamız gerektiğini düşünüyorum, bu bizim görevimiz.” ifadesini kullandı.
Vatandaşlara da çağrıda bulunan Şahin, mutlaka olabilecek herkesin, sağlık problemi olmayan herkesin aşı olması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Harakani Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Aytaç Erman Keskin ise “Sayın Bakanımızın dün akşamki çağrısından sonra tüm sağlık personellerimize ve 60 yaş üstü vatandaşlarımıza hastanemizde hem randevulu hem de randevusuz başvurdukları anda aşılarını yapmaya başladık. Bu bağlamda kentte ilk aşısını olan sağlık personelimiz Nöroloji Uzmanı Erdi Şahin’e duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyoruz. Aşılarını yaptırmamış tüm vatandaşlarımız aşılarını yaptırmalarını, eksik olanlara tamamlamalarını tavsiye ediyoruz. Hastanelerimiz sizin için var.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.