TUZLUCA’DA YÖRESEL ÜRÜNLERE KADIN ELİ DEĞECEK

TUZLUCA’DA YÖRESEL ÜRÜNLERE KADIN ELİ DEĞECEK

15 Ekim 2020 13:19

TUZLUCA’DA YÖRESEL ÜRÜNLERE KADIN ELİ DEĞECEK
KARS PUSULA / ADEM ALP

Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) desteğiyle Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde yöresel ürünlerin kadınlar tarafından işlenip satılacağı üretim tesisi kuruluyor.
Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet yürüten SERKA'nın bölge illerindeki dezavantajlı gruplara yönelik projeleri devam ediyor. SERKA'nın desteğiyle Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde 10 kadının istihdam edileceği yöresel ürünler üretim tesisi kuruluyor. 
Tuzluca Belediyesi'nin Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Ajans’a sunduğu yaklaşık 1.7 milyonluk “Çalışkan Kadınlarımız ile Doğal Üretim Katma Değer Kazanıyor” projenin sözleşmesi SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir ile Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan tarafından imzalandı. 
Projenin tamamlanmasıyla ilçede yöresel ürünler üretim tesisi kurulacak ve burada 10 kadın istihdam edilecek. Yöresel ürünler üretim tesisinde, Tuzluca’da yetişen elma, erik, dut, ceviz, kayısı, vişne, fasulye, patlıcan, kuşburnu, ada çayı, kekik, evelik gibi çeşitli doğal ürünlerin hammaddeleri üreticilerden satın alınacak. Üretim merkezine getirilen ürünler burada kadınlar tarafından işlenerek bu ürünlerin reçelleri, marmelatları ve kurutulmuş türevleri yapılacak. Son hali verilen yöresel ürünleri tüketiciler doğrudan bu tesisten ucuz fiyata satın alabilecekler. Yöresel ürünler üretim merkezinin ilçeye büyük bir katma değer sağlaması hedefleniyor.





Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.