Teşkilatın 174. yıl dönümü kutlandı

21 Mayıs 2021 13:53

Teşkilatın 174. yıl dönümü kutlandı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Tapu Kadastro Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Kars’ta tören düzenlendi.
Kars Kadastro İl Müdür Yardımcısı Hülya Karaoğlan ile Tapu Müdürü Muhammet Ali Kızılkaya, kurumun kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Çalışanların da katıldığı törende yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri alınarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kadastro İl Müdür Yardımcısı Hülya Karaoğlan, gazetecilere yaptığı açıklamada, taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etme, güncelleme, taşınmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularında lider kurum olma vizyonuyla 174. yılında da kaliteli hizmeti sunmaya devam ettiklerini ifade etti.

Kurumun birçok teknolojik aracı kullandığını dile getiren Karaoğlan, şunları kaydetti:

"Bugün artık Genel Müdürlüğümüz, faaliyetleriyle  bir çok ülke için görüşüne başvurulan referans olarak görülen bir kurum haline gelmiştir. Tusaga-Aktif projesiyle Harita ve Kadastro çalışmalarında Coğrafi konum bilgileri hassas ve güvenilir biçimde toplanarak, Türkiye ve K.K.T.C genelinde 24 saat gerçek zamanda Coğrafi Konumu cm duyarlılığıyla belirleyen bir sistem kurmuştur." 

Tapu ve Kadastro'nun köklü bir kurum olduğunu anlatan Karaoğlan, "24 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 973 Tapu Müdürlüğü, 81 Kadastro Müdürlüğü ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde yılda 10 milyona yakın işlem hacmi ve yaklaşık 30 milyon vatandaşımıza hizmet sunuyoruz. Bugün kuruluşunun 174. yıldönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro Teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışmalarımıza ve halkımıza şükranlarımızı sunarız." ifadesini kullandı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.