Staj Seferberliği başvurusu başladı

22 Şubat 2021 20:54

Staj Seferberliği başvurusu başladı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Cumhurbaşkanlığı Staj Seferberliği başvurusu başladı. 
Kars Valiliğinden Üniversite öğrencilerine çağrı, başvurunuzu yapın. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yürütülmekte olan “Staj Seferberliği” kapsamında Kars'ta bulunan Üniversite öğrencileri 22 Şubat - 22 Mart 2021 tarihleri arasında https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden staj başvurularını yapabileceklerdir.
Üniversite öğrencilerinin istihdamı için büyük önem arz eden stajın kapsamı, kamu ve özel sektörde yaygınlaştırılarak sadece teknik fakültelerde öğrenim gören veya bilinen üniversitelerde okuyan öğrencilere tanınan bir fırsat olmaktan çıkarılarak, tüm bölümleri ve üniversiteleri kapsayacak şekilde genişletildi.
"Staj Seferbirliği" kapsamına getirilen bir diğer yenilik ise bu yıl programa ön lisans öğrencilerinin de dahil edilmesi oldu. Böylece fırsat eşitliği çerçevesinde lisans öğrencileri kadar ön lisans öğrencilerinin de kariyer gelişimlerinin desteklenmesi hedeflendi.
"Senin için Seferbiriz" temasıyla yürütülen program kapsamında bu yıl 50 binin üzerinde gence staj imkanı sağlanması ve kariyer yolculuklarının desteklenmesi öngörüldü.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.