Soğuk Hava Nedeniyle Kars Çayı Buz Tuttu

20 Şubat 2021 13:03

Soğuk Hava Nedeniyle Kars Çayı Buz Tuttu

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta Şubat ayının ilk iki haftasında etkili olan sıcak ve bahar havası kar yağışının ardından sona erdi. Hava sıcaklığının eksi 13 dereceye düştü Kars’ta her yer adeta buz kesti.  Zorlu kış mevsimine sahip olan Kars’ta vatandaşlar son yılların en sıcak Şubat ayını yaşadı. Şubat’ta yağmur yağması ve hava sıcaklığının artı 12 dereceyi gördü.

Sıcak havanın yerini Kar yağışına bırakmasının ardından hava sıcaklığı eksi 15’e kadar düştüğü Kars’ta buzu çözülen akarsular ve Kars çayı yeniden buz tuttu. Kışın geriye geldiği kentte cadde ve sokaklarda oluşan buzlar, akarsuların yeniden buzla kaplanması etkili olan soğuğun şiddetine gözler önüne serdi.

Kars’ta Haziran gelmeden kışın bitmeyeceğini belirten vatandaşlar, “Kars 8 ayı kışın dolu dolu yaşandığı ildir. Hava sıcaklıkları eksi 15-25’lerde seyreder, sayılı günler vardır, bunlar şaşmaz, ‘nenenin gıdikleri’, ‘Kürtoğlu kayada kaldı’, ‘Kork Ebrul'un (Abril'in) Beşinden Öküzü Ayırır Eşinden’, bunlar sayılı günlerdir. Bu günlerde kar yağar, tipi yapar, hava yeniden soğur. Yani Kars’ta Haziran gelmeden kış sona ermez. Haziran bile yüksek dağlarda kar vardır. Havaların soğuması ve kar yağması gayet normaldir” burası Kars dediler.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.