Sarıkamış Jandarmadan İstiklal Gazisinin Evine Ziyaret

31 Ekim 2021 20:03

Sarıkamış Jandarmadan İstiklal Gazisinin Evine Ziyaret

KARS PUSULA / ADEM ALP

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ekim Kars’ın Kurtuluşu nedeniyle Sarıkamış İlçesi, Süngütaş Köyünde ikamet etmekte olan; İstiklal Gazisi Merhum Mehmet İlbay’ın 5’ci eşi olan Nevriye İlbay’ı (85) Sarıkamış İlçe Jandarma Komutanlığı ve Karaurgan Jandarma Karakol Komutanlığı Personeli tarafından ziyaret gerçekleştirildi.

İstiklal Savaşında Afyon Cephesinde savaşa katılan ve savaşta 3 kursunla yaralanıp, tedavisinin ardından tekrar cepheye giden ve İzmir’e kadar Yunanı denize döken Kurtuluş Savaşı muharip erlerinden olan Merhum İstiklal Gazisi Mehmet İlbay’in beşinci eşi olan Nevriye İlbay’ı, Sarıkamış İlçesi Süngütaş köyünde ziyaret eden Jandarma personeli, Nevriye İlbay’a hediye takdiminde bulundular.
İstiklal Savaşından sonra Kars’ın Sarıkamış İlçesine bağlı Süngütaş köyüne dönen Merhum Gazimiz Mehmet İlbay, 1980 yılında 85 yaşında hayata veda etti. 1980 yılından bu yana 8 çocuğu ile Süngütaş köyünde hayatını sürdüren Merhum Gazi İlbay’ın eşi Nevriye İlbay, istiklal savaşı gazilerinin yaşayan tek resmi nikâhlı eşi olarakta bilinmekte. Gazimizden 8 çocuğu olan Nevriye Nine, kendisini ziyaret eden askeri personellerle ile uzun süre sohbet etti. Nevriye Ninen askerlere ikramda bulunmayı da ihmal etmedi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.