Sapık Bir Mezhep Sorusuna tepki

06 Mart 2021 20:34

 Sapık Bir Mezhep Sorusuna tepki

KARS PUSULA / ADEM ALP

Ulusal yayın yapan Gazete'den Skandal bulmaca sorusu, 'sapık bir mezhep'...
Türkiye Gazetesi, 4 Mart tarihli sayısında bulmaca bölümünde yer alan "Sapık mezhep" sorusuna ‘Şİİ’ cevabını yayınlayıp  Şia’ları hedef alınca  Türkiye’de yaşayan Caferi inancına sahip vatandaşlar ve önde gelen alimleri gazeteye tepki gösterdiler. Gazete, bulmaca sayfasında "Sapık bir mezhep" diye sorduğu sorunun yanıtını "Şii" şeklinde yanıtladı.
Gazete yetkilileri durumu "dikkatsizlik" diye nitelendirse de tepkiler çığ gibi büyüdü. 
Gazetenin bulmacasında sorulan soruya bir tepkide Iğdır'ın Tuzluca İlçe Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan'dan geldi. 
ŞİA kardeşime hakaret eden Türkiye Gazetesini kınıyorum. Sosyal medya hesabıdan kınama mesajı yayınlayan Başkan Türkan; Türkiye gazetesi, Şiiliği ‘sapık mezhep’ olarak göstermiş, halkı kin ve nefret suçuna teşvik etmiştir. Din tüccarı bu yayın organı, halkı meshep ırkçılığına teşvik etmekte ve Anadolu insanına hainlik etmektedir. Sünnilik, Şia'lıkdan önce hepimiz Müslümanız ve başımız Kuran ile bağlıdır. İslam toplumunu meshepler üzerinden bölmek, meshep çatışmasına teşvik etmek, ağa Babaları olan emperyal Batının en büyük arzusu ve isteğidir. Yaşasın İttihat, yaşasın Sulh, yaşasın Muhabbet, Kahrolsun Kin, Nefret, Düşmanlık. Tüm cemaat, tarikat, grup ve meshepler Kuran Ayetleri paydasında toplanmalı, inadına Tevhit'de İttihat etmelidir. ifadelerini kullandı. 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.