• ötüken kars

ŞALAK HASADI BAŞLADI

10 Temmuz 2022 09:07

ŞALAK HASADI BAŞLADI

KARS PUSULA / ADEM ALP

Iğdır'a özgü aromasıyla bilinen ve sadece sofralığı bulunan "Şalak Kayısısı" tanıtıldı.  
Iğdır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Kayısı Tanıtım Günleri” programında bu yılki kayısıların hasadına başlandı.
 Küllük köyünde düzenlenen Kayısı Tanıtım Günleri programında konuşan Iğdır Valisi Belediye Başkanı Hüseyin Engin Sarıibrahim, çiftçilerimizin yıl boyunca harcadıkları emeğin ve döktükleri alın terinin karşılığı olan hasatla birlikte; toprağın, suyun bereketine hep birlikte şahitlik ettiklerini söyledi. Kayısının, Iğdır’ın marka değeri olduğunu belirten Vali Sarıibrahim, “Marka değerlerimizden olan kayısımızın hasadına Bismillah diyerek başlayıp, ülkemizin dört bir yanında ve hatta yurt dışında sofralara ulaştıracağız. Rabbim, hayırlı bir hasat dönemi nasip etsin. Emeğiyle toprağa hayat veren tüm çiftçilerimizin biri bin, hasadı bereketli olsun.” dedi. 
Konuşmaların ardından kayısı kıyafeti giyen çocukların temsili gösterileri ve hediyelerinin verilmesiyle devam eden programda kayısı yeme yarışması düzenlendi. Kayısı Tanıtım Günleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren üreticilere katılım belgesi ve hediye çeklerinin verilmesi, Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ve ardından kayısı hasadıyla program sona erdi.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.