Sahipsizlere sahip oldular

H.Düzenleme : 26 Aralık 2020 13:37
H.Ekleme 26 Aralık 2020 13:42

Sahipsizlere sahip oldular

KARS PUSULA / ADEM ALP

Sahipsiz kalan köpekleri sosyal medya hesabı üzerinden topladıkları mamalarla doyuruyorlar. Kars’ın Sarıkamış İlçesine bağlı Karakurt’ta HES Barajı’nın yapılması nedeniyle bazı Köyler boşaltıldı. Boşaltılan Köylerde sahipsiz kalan köpekler açlıkla mücadele ederken, Sarıkamış’tan Türkü Doğa Demirci ve Asim Kılıç isimli gençler hayvanların aç kalmasına razı olmadılar. Demirci ve Kılıç sosyal medya hesaplarından başlattıkları yardımlarla köyde sahipsiz kalan köpeklerin kışlık mama ihtiyaçlarını karşılıyorlar.
Devlet Su İşleri 24. Kars Bölge Müdürlüğü (DSİ) tarafından 2014 yılında inşasına başlanıp 2020 yılının başında tamamlanan Sarıkamış’ta Karakurt HES Barajı'nın su tutmaya başlamasıyla çevresindeki bazı köyler su altında kaldı. Bu nedenle köylüler bölgeyi terk etti. Baraj yakınındaki köyde kalan sahipsiz köpekler, Kış mevsimi ile birlikte havaların da soğumasıyla yiyecek bulma sıkıntısı yaşamaya başladılar.
Sahipsiz köpekler son günlerde yiyecek bulamayınca Sarıkamış ilçesinde ikamet eden Türkü Doğa Demirci’nin başlatmış olduğu mama kampanyasına yine Sarıkamış İlçesinden Asim Kılıç isimli vatandaşta destek vererek toplanan para ile 100 kilo köpek maması alındı.  Demirci ve Kılıç toplanan para ile mama aldıktan sonra Bölgeye giderek terk edilen köyün ortasında köpekleri toplayıp araçla getirdikleri ekmek ve köpek maması ile köpeklerin karnını doyurdular.
Yardımsever Türkü Doğa Demirci ve Asim Kılıç; “Aldığımız mamalar ancak bir veya iki ay burada bulunan hayvanların ihtiyacını karşılayabilir. Biz sosyal medya hesaplarımızdan bu kadar toparlayabildik ve kendi imkanlarımızla köye geliyoruz. Burada bulunan köpeklerin biran evvel hayvan barınaklarına götürülmeleri gerekiyor. Aksi halde bakımsızlık ve açlık nedeniyle burada telef olabilirler.”

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.