Rektör Kapu, Kars'ta 11 Bin 539 Aday Sınava Girecek Dedi

17 Haziran 2022 20:41

Rektör Kapu, Kars'ta 11 Bin 539 Aday Sınava Girecek Dedi

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrencilere seslenerek, adaylar ve görevliler için tüm önlemlerin alındığını söyledi.
Hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde açıklamada bulunan Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, “Sevgili öğrenciler, sizler için büyük kaygı ve stres kaynağı olan sınavlar, hayatlarınızı şekillendirmek için atmanız gereken adımlardır.” dedi.
Kapu, “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan YKS, 2547 sayılı Yüksek öğretim Kanununun 45. maddesi kapsamında Yüksek öğretim Kurulunca belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda uygulanacak.” ifadesini kullandı.
11 bin 539 adayın hafta sonu sınava gireceğini de ifade eden Kapu, sınavın 62 bina, 1136 salonda toplam 3 bin 970 personelin gözetiminde yapılacağını duyurdu.
Vatandaşlara da uyarılarda bulunan Kapu, YKS saatlerinde vatandaşların herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet verecek eylemlerden ve sınav saatlerinde araç kullanımından kaçınmalarını da istedi.
Kapu öğrencilere sınav hakkında uyarılarda bulunarak, “Sınava girecek öğrencilerin ve adayların yanlarında mutlaka ve mutlaka sınava giriş belgeleri ile birlikte kimlik belgeleri olması gerekiyor. Büyük emeklerle hazırlandıkları ve kendi geleceklerine yön verecek sınavlara geç kalmamalarını ve ÖSYM’nin belirttiği saat ile kurallara uymaları hususunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Çünkü bu telafisi olmayan ve yıl boyunca verdikleri emeğin boşuna gitmesine sebebiyet verebilir. Bu vesileyle şimdiden sınava girecek tüm adaylarımızın ve ailelerinin heyecanını paylaşıyor ve başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.