Penil Protez Ameliyatı Ve Mutluluk Çubuğu

H.Düzenleme : 26 Ekim 2021 13:47
H.Ekleme 06 Kasım 2021 13:50

Penil Protez Ameliyatı Ve Mutluluk Çubuğu

Penil Protez Ameliyatı Ve Mutluluk Çubuğu

Sertleşme problemi özellikle belli bir yaştan sonra erkekler için sorun olmaktadır. Bazen ciddi bir hastalık sertleşmeye sorun olabilmektedir. Bazen de yaşla birlikte sertleşme sorunu yaşanmaktadır.

 Her ne sebeple olursa olsun cinsel hayatın sağlıklı olabilmesi için bu sorunun çözülmesi gerekmektedir. Sertleşme sorunu yaşayan erkeklerde ereksiyon olabilmesi için penis içerisine cihaz yerleştirerek bu sorun çözülmektedir.

 Penil protez ameliyatı diğer tedavilerden yanıt alınamaması durumunda uygulanan bir tedavidir. Hastanın tüm tedavileri denemiş olması ve sertleşme sorununun çözülmemiş olması gerekir.

Penil Protez Türleri

Penil protez türleri genel olarak ikiye ayrılmaktadır. Birinci model, şişirilebilir olan penil protezlerdir. İkinci model ise yarı sert ve bükülebilir olan modeldir. Bu modeller içerisinde en yaygın olarak kullanılan şişirilebilir protez çeşididir. Şişirilebilir protezler, ilişki sırasında şişirilip ilişkiden sonra söndürülme özelliğine sahiptir. Üç parçadan oluşurlar. Parçalardan birisi karın duvarının altındaki boşluğa yerleştirilen, içi su dolu olan bir rezervuara sahiptir.

Diğer parça pompadır ve testis torbasına yerleştirilir. Pompa içerisinde bir tahliye vanası yer alır. İlişki sonrasında bu pompa doğal ereksiyondaki gibi boşaltım sağmaktadır. Üç parçalı ve şişirilebilir olan protezler doğal peniste en yakın olan ve en çok tercih edilendir. Yarı sert olan ve bükülebilir olan protezlerde parça sayısı daha az olmaktadır. Yerleştirme sırasındaki operasyonda basit bir işlem gerektirmektedir. Ancak bu protez daha az sert haldedir.

Penil Protez Ameliyatına Nasıl Hazırlanılır?

Hastanın öncelikle bu tedaviye uygun olup olmadığından emin olmak gerekir. Bunun için hastanın doktor muayenesinden geçmesi gerekir.

Ayrıca ürolojik olarak da hasta muayene edilmelidir. Sertleşme ile ilgili sorun doğrulanmış ve diğer tedavi yöntemleri uygulanmıyorsa penil protez düşünülmelidir.

Ameliyat Sırasında Neler Olur?

Mutluluk çubuğu takılması, cerrahi bir operasyon olduğu için hastanın bu ameliyata hazırlanması gerekir. Operasyon sırasında idrarın toplanabilmesi için hastanın mesanesine bir kateter yerleştirilmektedir. Daha sonra penisin başının alt kısmına ya da karnın altına bir kesi işlemi gerçekleştirilir.

Hastaya uygun olabilecek boyutta protez seçilir. Son olarak protez silindirleri hastanın penisi içerisine yerleştirilir. Protezler hastaların vücut ölçülerine göre özel olarak hazırlanmaktadır.

Ameliyat Sonrası Nasıldır?

Penil protez operasyonu sonrasında çok fazla ağrı ve acı yaşanmamaktadır. Ancak yine de yaşanan acıyı hafifletmek için ilaç alınması gerekebilir. Bu ağrı birkaç hafta sürebilmektedir. Doktor günlük aktivitelere ne zaman devam edileceğine dair bilgilendirme yapmaktadır. Yaklaşık olarak operasyondan 1-1,5 ay sonra hasta hem cinsel aktivitelerine hem fiziksel aktivitelerine devam edebilmektedir.