Parke Taş Tesisi İle Köy Yolları Sil Baştan

02 Eylül 2021 00:18

Parke Taş Tesisi İle Köy Yolları Sil Baştan

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Valisi Belediye Başkanı Türker Öksüz ve Milletvekilleri Beton ve parke santrali ile köy yollarında yürütülen çalışmaları yerinde incelediler. Kars Valisi Belediye Başkanı Türker Öksüz, 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ak Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı ile birlikte Kars İl Özel bünyesinde bu yıl kurulan beton ve parke üretimi yapımı gerçekleştiren santrali ziyaret ettiler.

İl Özel bünyesinde bu yıl kurulan beton ve parke üretimi yapımı için kurulan tesisi dolaşan protokol, il özel idaresi genel sekreteri Zafer Yiğit ve Genel Sekreter yardımcısı Fatih Tekcan’dan tesisin çalışması ve teknik yapısı hakkında bilgi aldılar.

Vali ve Milletvekilleri taş parke tesisinin ardından kanalizasyon ve yol yapım çalışmaları tamamlanan merkeze bağlı Dikme, Derecik ve Tekneli Köylerine giderek biten çalışmaları yerinde incelediler.

Yürütülen ve tamamlanan çalışmalar hakkında açıklamada bulunan İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı; İl özel idaresi imkanları ile köylere yatırımlar hızlı ve zamanında ulaştığını ve İl Genel Meclis Üyelerinin yatırımlar konusunda il özel idaresine destek sunduklarını belirterek çalışmaların maddi boyutunda her zaman kaynak aktarımı için Ankara’dan kaynak aktaran Milletvekillerine ve çalışmaların yürütülmesi konusunda ise Vali Belediye Başkanı Türker Öksüz’e desteklerinden olayı teşekkür ederim dedi. Başkan Yağcı; Yapılan çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, yaptığı açıklamada ilimiz genelinde 382 köyümüzde yaşam koşullarını en iyi hale getirmek için il özel idaresi bünyesinde bünyesin de kurulan beton ve parke taş üretim tesisimiz ile köylerimizin tüm ihtiyaçlarını en iyi ve hızlı bir şekilde karşılayacağız dedi. Kılıç; Elbette yol medeniyet, Kars uçağından baktığınız zaman Dikme Köyümüz o kadar güzel gözüküyor ki yoluyla, coğrafi yapısıyla o kadar düzenli bir köyümüz ki, altyapı yaptığınızda, yol yaptığınızda görünecek en güzel köylerimizden bir tanesidir.  Dikme köyümüze ve muhtarına sözümüz vardı o sözü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyorum. Dikme Köyümüzün su hattı, yol, taziye evi ve kanalizasyonunu yaptık ve tam olarak köylülerimizin hizmetine sunduk. Kars İl Özel İdaresi bünyesinde kurduğumuz beton ve parke taş santrali ile köylerimizin köy içi yolu ile kaldırım kısımlarını yapacağız. Köylerimizin görüntüsünü daha güzelleştireceğiz. Köylerimizde araçların yolu, kanalizasyon ve altyapısını kurtardık sırada vatandaşlarımızın yol kenarında yürüyecekleri kaldırımları yapacağız açıklamasında bulundu. Hükümetin kaynaklarını Kars’a en iyi şekilde getirebilmek için sayın bakanımla bir yoğun gayretimiz var. Sayın Valim ise Özel idare ve merkezi hükumetten gelen kaynakları burada güzel bir şekilde insanımızın hizmetine yatırımına sunuyor ve böylede güzel şeyler ortaya çıkıyor ifadelerini kullandı.

Vali Belediye Başkanı Türker Öksüz; Sayın Bakanım ve Sayın Milletvekilim ile birlikte ilgili birimlerimizle beraber köylerimizde yapmış olduğumuz çalışmaları yerinde inceleyip durum değerlendirmesi yapıp, yapmış olduğumuz altyapı çalışmalarını değerlendirelim. Bir problem var ise çözüm üretelim diye köylerimize geldik. Bizler İl Özel İdaresi imkanlarını hemde KÖYDES merkezi hükumetten bize aktarılan kaynakları en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Bizim için köyde yaşayan vatandaşımız her türlü konfora laiktir elbette. Onların hayatını kolaylaştırmak için, onların hergün kullandığı yolların standardını yükseltmek ve onların memnun olacağı bir yol standardına ulaştırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Vali Belediye Başkanı Öksüz; Zaman Zaman Sayın Bakanımız, Milletvekilimiz Ankara’dan bize imkan oluşturuyor. Tabi ki biz il özel idaremizin kaynaklarını da en verimli, en doğru şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Bu yıl tabi hem beton yol, hem sıcak asfalt hemde sati kaplama yollar yapıyoruz. Tabi bu yolları ilimiz genelinde yapma çalışmalarına başladık. Bu yıl bir ilk yaptık. Kars İl Özel İdaresi bünyesinde kurmuş olduğumuz beton ve parke santralimiz ile köylerimizin altyapı çalışmalarında büyük hizmet sunmakta. Bu hizmetlerimiz ile ilimiz genelinde tüm köy yolları ve köy içi altyapı çalışmalarını en hızlı ve en kaliteli bir şekilde sürdürüp tamamlamaktayız ve çok kısa sürede ve çok daha kaliteli malzeme kullanarak köylerimizin altyapısını inşallah tamamlamış olacağız.
Vali Belediye Başkanı Türker Öksüz; “Bu yıl içerisinde çalışmalarımızda hedefimiz 72 KM beton yol yapmak. 36 KM civarında sıcak asfalt ve 31 KM’de sati kaplama yol yapımını sürdürmekteyiz. Yaklaşık 140 KM yol yapımı gerçekleştirmiş olacağız dedi.”

65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise yaptığı açıklamada; Elbette Kars İli olarak bizim amacımız bütün köylerimizin altyapısını yollarını sokaklarını yapıp tamamlamak bu konuda ciddi bir mesafe aldık almaya da devam ediyoruz. Bunun için bu yıl önemli bir işlem yaptık. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimiz bu yıl Kilit Taş Parke tesisi kurdu, hemde Beton Santrali kurdu. Bu iki tesisimizde incelemelerde bulunduk. Tesislerimizin ilimize kazandırılmış olması, hemde uygun fiyatla ürün üretebilir olması çok önemli inşallah bundan sonra kilit parke taşı da beton maliyeti de çok düşecek dolayısıyla daha fazla iş yapabilir hale geleceğiz bu tesislerin ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.
Ahmet Arslan; Birçok köyün alt yapısını hallettik, ama henüz halledilmemiş köylerimizde var. Geçen yıl Dikme köyümüzde kanalizasyon altyapısını halletmiştik yaklaşık 2 Milyon TL tutarında bir harcama ile tamamlanırken, bu yılda sati kaplama asfalt yapıldı 5.3 KM sadece Dikme köyünde asfalt yapıldı. Dolaysıyla Özel İdare Genel Sekreterliğimiz ve çalışanlarına huzurlarınızda özellikle teşekkürümüzü iletmek isteriz, köylülerimize de hayırlı uğurlu olsun. 
Arslan; Bu yıl sadece 140 KM sadece beton ve asfalt yol yapımı gerçekleştirildi. Son yıllarda,  özellikle sıcak asfalt yol ve beton yol hamlemiz kapsamında, gerek özel idare genel sekreterliğimiz marifetiyle yapılan yollar, gerek Karayolları ağına aldırıp yaptırdığımız yoların toplamı 650 KM idi.  Bu yılki yapılan yolları da kattığımızda,  yaklaşık 800 Km’lik köy yolunu sıcak asfalt, sati kaplama veya beton yol haline getirmiş olacağız. Gerçekten fazlasıyla hak eden insanımızın hayatını kolaylaştırması adına çok önemli idi. Tekrar hayırlı uğurlu olsun. Bu anlamda ciddi bir mesafe aldık bundan sonrada devam edeceğiz. Tekrar huzurlarınızda her şeyin en iyisine laik olan hemşehrilerimizin hizmetinde olmak adına gayretlerimizin devam edeceğini, Ankara’da kaynak oluşturulması adına Milletvekili arkadaşım Yunus Kılıç ile koşturmaya devam edeceğimizi ve Valimiz Sayın Türker Öksüz ile İl Başkanımız Adem Çalkın’ın Ankara’ya gelerek birlikte bakanlıkları ziyaret ederek oralardan kaynak oluşturduğumuzu ve buna devam edeceğimizi özellikle vurgulayalım. Ancak ilde de Sayın Valimizin riyasetinde de, İl Özel idaresi ve İl Genel Meclisi aldıkları kararlar çerçevesinde insanımızın hayatını kolaylaştırılması adına bir çok projeyi yürütüyorlar hasetten hem teşekkür ediyorum hemde kolaylıklar diliyorum. Kolay değil 382 köyün tamamında bu hizmetleri yapabilmek. Gerçekten önemli bu yüzden bir çok arkadaşın emeği var teknik arkadaşların emeği var, fiilen çalışan arkadaşların emeği var ve hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi. 

Vali ve Milletvekilleri Dikme, Tekneli ve derecik köylerinde yapımı tamamlanan altyapı ve yolları dolaşarak il özel idaresi yetkililerinden bilgi aldılar.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.