• ötüken kars

PANCAR ÇİFTÇİSİ MUTLU

KARS'TA PANCAR ÇİFTÇİSİ MUTLU

02 Nisan 2020 14:21

PANCAR ÇİFTÇİSİ MUTLU
KARS PUSULA / ADEM ALP

Pancar çiftçisinin yükünü ortadan kaldıracak makinalar Kars Şeker Fabrikasına teslim edildi. DAP idaresi başkanlığı Kars İl Özel idaresi desteği ile 12 adet pancar makinası Kars Şeker Fabrikasının makine parkında hazır bekliyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kars Şeker Fabrikası Müdürü Mevlüt Dülger şunları söyledi:
"Sürekli ifade ettiğimiz gibi başta TÜRKŞEKER Genel Müdürü Mücahit Alkan olmak üzere, TÜRKŞEKER olarak biz tüm imkanlarımızla Kars çiftçisinin yanındayız.
Bu yeni gelen makinalarımızı bir süreç sonucunda elde ettik. Bu sürecin başlangıcında, Doğu Anadolu Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığında ( DAP) yapılan görüşmeler neticesinde biz ihtiyacımızı kendilerine arz ettik onlarda olumlu karşıladılar ve Kars İl Özel İdaresi vasıtasıyla bu makinalarımızı bize gönderdiler bizde bu makinaları çiftçilerimizin hizmetine sunacağız."

Fabrika Müdürü Dülger, "3 adet çift sıralı dediğimiz pancar söküm makinası, 5 adet tek sıralı pancar söküm makinası ve 4 adet pancar çapa makinası temin edildi. Bu makinalar şuanda Kars Şeker Fabrikamızın makine parkına aldık ve teslimleri bize yapıldı ve çiftçilerimizin kullanımına sunulmak üzere hazır bekliyor." dedi. 


























Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.