• ötüken kars

ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinde görev değişikliği yapıldı

08 Temmuz 2021 22:19

ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinde görev değişikliği yapıldı

KARS PUSULA / ADEM ALP

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği yeni İl Başkanlığına Abdulkerim Yusufoğlu getirildi.
Kars ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin yeni İl  Başkanı Abdulkerim Yusufoğlu, görev değişikliğinde yaptığı konuşmada; "İmam hatip okullarımız ülkemiz için değerler manzumesi ve bir fikir nüvesidir. Ülkesi ve ümmeti için asgari milli ve manevi değerlere sahip, hassasiyet sahibi her birey bizler için potansiyel bir imam hatiplidir. Bu nedenle imam hatip şuuru ve bilincini taşıyan herkese mezun olduğu okuluna bakmaksızın ulaşmayı da kendimize bir borç biliyoruz." dedi. Yusufoğlu konuşmasına başta bu derneğin Kars'ta kurulmasına vesile olan kurucu Başkan Talat Dönmez'e, bir önceki dönem  Başkan'ı Doğan Yıldız olmak üzere birlikte görev yaptığı yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek başladı.
Her bir başlangıcın yeni hayallere, heyecanlara ve yeni sorumluluklara matuf olduğunu dile getiren Yusufoğlu, "Bu sorumluluğun bilincinde olarak yeni dönemimizde okullarımızın, gençlerimizin ve çağımızın muhtelif sorunlarına cevap üretmek, yeni çalışma modelleri oluşturmak, geleceğimizi anın ve onların yaşayacakları dünyanın vacibine uygun şekilde planlamak en önemli önceliklerimizden olacaktır. Herkesi önümüzde yahut ardımızda değil yanımızda görmek istiyoruz." diye konuştu.
Yeni dönemde her bir yol arkadaşının sorumluluğun ve emanetin bilincinde olacağına inandığını anlatan Yusufoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oluşturduğumuz yönetim kadrolarımızda yılların eskitemediği bilakis zenginleştirdiği 'tecrübe' ile geleceğimizi şekillendirecek öncü fikir, nitelikli düşünce ve yenilikçi zihinleri harmanlamaya çalıştık. Bugün hem şahsım hem de yeni yol arkadaşlarımız adına huzurlarınızda şunu açık yüreklilikle belirtmek istiyorum, kurulduğu günden itibaren bugünlerimiz ve yarınlarımız için değer üreten İmam Hatip okullarımıza hizmet yolunda bugünden sonrada hiçbir bahaneye boyun eğmeyip, iki günümüzü denk etmeyecek şekilde, durmaksızın çalışmayı kendimize bir görev biliyoruz dedi.
Yusufoğlu, yarım asrı aşkın bir süredir memleketin gençleri için çalışan ÖNDER'in her döneminin, kendi süreci içerisinde çeşitli zorluklar ve badirelerle karşılaştığına işaret ederek, "Kimi zaman siyasi, kimi zaman kültürel, kimi zaman vatan müdafaasına kadar uzanmış süreçler yaşanmıştır. Hamdolsun inanmış kadrolarımızla tüm bu badireler kusursuz bir şekilde atlatılmıştır. Hiç şüphesiz görev süremiz boyunca bizlerin de aşması gereken sorunlar, vermemiz gereken kararlar olacaktır. Bu  kardeşlerimizin emeklerine, kıymetli fikirlerine, görüş ve önerilerine açık olacağımıza da söz veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Yusufoğlu, bu özel günde kendilerini yalnız bırakmayan tüm İmam Hatip mezun ve mensuplarına teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.
Düzenlenen devir teslim programında Yeni Başkan Abdulkerim Yusufoğlu bir önceki dönem  Başkan'ı Doğan Yıldız’a plaket verdi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.