ÖNCELİK YAYANIN

H.Düzenleme : 21 Aralık 2020 16:30
H.Ekleme 21 Aralık 2020 16:33

ÖNCELİK YAYANIN

KARS PUSULA / ADEM ALP

Yay geçidinde beklemeyen araç sahiplerine cezai işlem uygulandı. Yoluna devam eden otomobillerin yayaları tehlikeye düşürdüğü anlar trafik polis ekibi otosunda yer alan radar kamerası tarafından anbean kayıt altına alındı. Kars’ta Yaya geçitlerinde denetim yapan polis, yayalara yol veren sürücüleri durdurup teşekkür etti, yol vermeyenlere ise idari para cezası uyguladı.

İçişleri Bakanlığının 2019 yılında hayata geçirdiği "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" projesi kapsamında Kars İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri şehrin en işlek caddelerinde sık sık denetim yapıyor. Ekipler, bu denetimlerden birini İnönü Caddesinde radarlı trafik aracı ile gerçekleştirdi.

Denetimler kapsamında yaya geçidi civarında bekleyen radar sistemli trafik aracı, yayalara yol vermeyen araçları kamera sistemi ile tespit edip plakalarını 100 metre ileride bekleyen trafik ekiplerince oluşturulan uygulama noktasına bildirdi. Burada durdurulan araçların sürücülerine yaya geçidinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalara yol vermediğiniz için idari para cezası uygulayacağız bilgisini verdikten sonra kurala uymayan sürücülere cezai işlem uyguladılar.

Yapılan denetimlerden sürücüler de memnun. Sürücüler yapılan uygulamalarla hem sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmasını sağlıyor hemde yayaların kendileri için oluşturulan yaya geçitlerini kullanmalarını sağlıyor ifadelerin kullandılar.

Yapılan bu uygulama sonucunda yayalara yol vermediği tespit edilen araçlara Trafik ceza kanunun 74/b (Görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermemek,) maddesinden, 74/c (Seyir halinde cep veya araç telefonu ya da benzer haberleşme cihazlarını ele alarak kullanmak,) maddesinden, 58.madde (İndirme-bindirme sırasında sürücülerin; aksine bir işaret bulunmadıkça araçlarını gidiş yönlerine göre yolun en sağ kenarında durdurmaması, yolcularının iniş ve binişlerini sağ taraftan yaptırmaması ve yolcuların da iniş ve binişlerini sağ taraftan yapmaması, gibi maddelerden bazı sürücülere cezai işlem uygulandı.

 

 

Etiketler : ÖNCELİK YAYANIN
Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.