Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın

27 Ekim 2021 17:42

Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın

KARS PUSULA / ADEM ALP

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılında başlatılan ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ uygulaması kapsamında gerçekleştirilen denetimler Kars’ta da devam ediyor.
Kars Valisi Belediye Başkanı Türker Öksüz ve İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, yayaların ve sürücülerin yapmış oldukları kural ihlallerinin önüne geçmek, trafik ve yaya güvenliği ile bu konudaki farkındalığın artırılması amacıyla yapılan denetimlere katıldı.
İl Merkezinde Ahmet Arslan Caddesi üzerinde gerçekleştirilen denetimler sırasında; Vali Belediye Başkanı Öksüz, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ile Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, bir grup öğrenciye ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ uygulamasını anlattı. 
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, "Öğrencilerimizle birlikte 'öncelik yayanın, öncelik hayatın' uygulamasının hem tanıtımı yapalım, hem de bir farkındalık oluşturalım istedik. Biliyorsunuz trafik kazaları toplumumuzda bir çok can kaybına, maddi kayıplara yol açan çok önemli bir olay, bizde bu çerçevede trafik kazalarının azaltılması, can kayıplarının yüzde 50 azaltılması çerçevesinde hem trafik denetimlerine ağırlık veriyoruz. Hem de yeni uygulamalar yapıyoruz. Yeni uygulamalarımızdan birisi de öncelik yayanın, öncelik hayatın uygulaması bugün öğrencilerimizle bunun bir tatbikatını yaptık" dedi.
Öksüz, "inşallah bütün vatandaşlarımız sürücü olsun, yaya olsun bu kuralı uygularlar. Gerçekten trafik kurallarına uymamamız, can kayıplarının özellikle ortadan kaldırılması için çok büyük önem taşıyor. Toplumumuzda daha fazla bu konuda farkındalığa ihtiyacımız var. Herkes çevresindeki bu konularda bilgilendirmeli" diye konuştu.
Daha sonra “Yaya Önceliği Denetimi”  gerçekleştirilerek durdurulan sürücülere kurallar hakkında bilgi verilerek ‘öncelik hayatın, öncelik yayanın” temalı broşürler ve kırmızı düdükler dağıtıldı.
Ayrıca durdurulan araçların sürücülerine Vali Türker Öksüz ve öğrenciler tarafından ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ kampanyası hakkında bilgi verildi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.