• ötüken kars

Murat, Benzin ve Mazot Zammı Sürücüleri LPG'ye Yönlendirdi

16 Temmuz 2022 22:22

Murat, Benzin ve Mazot Zammı Sürücüleri LPG'ye Yönlendirdi

KARS PUSULA / ADEM ALP

2022 yılının ilk aylarından itibaren, motorin, benzin ve LPG’ye gelen zamlar araç sahiplerinin adeta cebini yakınca, araç sahipleri araçlarına LPG taktırmaya başladı.
Zamların gelmesinin ardından aradaki fiyat farkı arttı, sürücüler benzin ve motorin fiyatlarına oranla fiyatı düşük olan LPG’yi taktırmaya başladı. Kars Oto LPG montaj firması yetkilisi Fatih Murat verdiği bilgide, motorin ve benzine zamların gelmesinin ardından aradaki fiyat farkı arttı, bu nedenle araç sahipleri araçlarına LPG taktırmayı tercih ediyorlar. 2022 yılının ilk ayında başlayan ve art arda gelen zamlar sonucu benzinle LPG arasında 13 liralık bir fark olurken, şuan ortalama LPG fiyatı 11TL 70 kuruş, benzin ise 25 TL seviyesinde seyrediyor. Ortalama benzinli bir araç kilometrede 1 ila 1,5 TL, LPG’li araç ise 70 kuruş ile 1 TL arasında yakıt tüketimi gerçekleştiriyor. Bu durum karşısında daha az maliyetli araç kullanmak isteyen araç sahipleri, araçlarına LPG taktırmak için bizlere başvurmakta. Tabi şuan bir araca LPG montajı için 4 bin 500 ila 10 bin TL gibi bir fiyat çıkmakta. Benzin zammı nedeniyle araç sahipleri araçlarına LPG taktırırken, dizel aracı olan vatandaşlar ise araçlarını satıp benzin-LPG’li araçlar almaktalar dedi.  Araç motoruna zarar vermez; LPG’li araçların bakımları düzenli yapıldığında motora herhangi bir zarar vermediğini belirten Fatih Murat, LPG’li araçlarda yağ ve filitre bakımlarının düzenli yapılması halinde araç performansında ve araçta yorgunluk oluşmaz dedi.
Murat, "şuan yoğun bir talep var. Günlük iki ila üç araca LGP takmaktayız, araç sahiplerine tavsiyemiz ekonomik kayba uğramak istemiyorsanız aracınıza LPG taktırın," önerisinde bulundu. 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.