MİLLETVEKİLLERİ VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

17 Nisan 2022 20:27

MİLLETVEKİLLERİ VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

KARS PUSULA / ADEM ALP

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Kars'ta karların hızla erimesi sonucu ev ve ahırların sular altında kaldığı Aydınlıkevler Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Kentte havaların ısınması ve karların erimesiyle kanalların taşma sonucu su baskını yaşanan Aydınlıkevler, Karadağ ve Halitpaşa mahallelerinde İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD), Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 24. Bölge Müdürlüğü (DSİ), İl Özel İdaresi ve Kars Belediyesi ekiplerince başlatılan iyileştirme çalışmaların tamamlandı.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ile AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Aydınlıkevler Mahallesini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Arslan, burada yaptığı konuşmada, tüm ekiplerin bölgede çalışma yaptığını ifade ederek, "Bize düşen, merkezi hükümete ulaştırılması gereken kaynakların oluşturulması bu kurumlarında yapacakları tespitler kapsamında da kendi bakanlıklarının yapması gerekenleri takip edip yaptırmak. Sürekli Ankara'dan kurumlardan belediyeye imkan oluşturmaya çalışıyoruz ki hem Kars'ın hizmetleri görülsün hem de özelliklede buradaki mağduriyet giderilsin." diye konuştu.

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ise tedbir konusunda hızlı bir çalışma yapılıyor, devlet her türlü desteği sağlayacaktır takibi yapılacaktır. Teknik ekipler burada, bu problemlerin bir daha meydana gelmemesi için çalışma yapıp takip edeceğiz." dedi.

Kars'ta 4 nisanda meydana gelen taşkında Aydınlıkevler, Karadağ ve Halitpaşa mahallelerinde 62 konut ve 23 ahır zarar görmüştü.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.