Milletvekili Rızvanoğlu, 20 Kasım Pazartesi günü itibariyle başlıyor dedi

18 Kasım 2023 19:46

Milletvekili Rızvanoğlu, 20 Kasım Pazartesi günü itibariyle başlıyor dedi

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars DEVA Partisi'nde aday adaylığı süreci başlıyor.  Türkiye genelinde ilk yerel seçim heyecanını yaşayan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kars İl Başkanlığı'nda belediye başkan aday adaylığı başvuru süreci başlıyor. İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, Karslı kadınlara çağrı aday adayı olmaya davet etti.
Kars’a gelen DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Kars İl Koordinatörü Evrim Rızvanoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aysun Hatipoğlu, İl Başkanlığının istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı. İl Başkanı Av. Güven Özen ve partililerle bir araya gelen Rızvanoğlu ve Hatipoğlu, düzenledikleri basın toplantısında yerel seçimlerde kadınları daha çok görmek istediklerini ve kadınların gerek belediye başkanlığı gerekse il genel meclis üyeliğine aday adaylığı müracaatlarını yapmalarını istedi. Türkiye genelinde ilk yerel seçim heyecanını yaşayan DEVA Partisi’nde 20 Kasım Pazartesi günü başlayacak olan aday adaylığı müracaatı 29 Aralık tarihine kadar devam edecek.  Düzenlenen basın toplantısının açılış konuşmasını yapan DEVA Partisi Kars İl Başkanı Av. Güven Özen,  “Bugün burada 2024 yılı Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerle alakalı istişare ve değerlendirme toplantısına ilişkin bir basın toplantısı yapmak üzere bir aradayız. DEVA Partisi'nin bütün teşkilatları, bütün kademeleri, gerek Kars ilinde gerekse Türkiye'nin 81 ilinde çalışmalarını yürüten teşkilatlarımız yerel seçimlere de en güçlü şekilde hazırlanmaya başladı. Kars’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerle alakalı aday adaylık başvuru süreçleri, seçimlerde kendi logomuzla, amblemimizle gireceğimiz ilk seçim olması heyecanı itibariyle yapacağımız çalışmaları ve Kars ilindeki 7 tane ilçe, il merkez ve belde olmak üzere bütün seçim alanlarında, en iyi şekilde bir sonuç elde etmek için bir çalışma başlattığımızı sizlerle paylaşıyoruz.” dedi. 
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aysun Hatipoğlu ise, “DEVA Partisi olarak yerel seçimlerle ilgili hazırlığımızı başlattık. Bütün Türkiye'de genel merkezimizdeki kadrolarımızla illere gidip il teşkilatlarımızın rehberliğinde yerel seçimlerde aday olacak bütün arkadaşlarımızla ilgili tespit ve istişareler yapmaya başladık. Şu anki siyasi atmosfer ve insanların moral durumu malum, siyasete yeni bir enerji, yeni bir coşku getirmemiz de gerekiyor aynı zamanda. O yüzden mümkün olduğu kadar bizler genel merkezdeki ekipler olarak teşkilatlarımızdaki yönetim kadrolarımızla birlikte el ele, omuz omuza çalışıp en iyi adaylık kompozisyonlarını yakalamaya çalışacağız. ifadesini kullandı.
DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Kars İl Koordinatörü Evrim Rızvanoğlu da, “Ben Kars'a her geldiğimde gerçekten memleketime gelmiş gibi hissediyorum, farkındaysanız da sıklıkla gelmeye çalışıyorum her birkaç ayda bir burada olmaya çalışıyorum. Çünkü önemli, evet ben İstanbul Milletvekili olabilirim ama aynı zamanda bu bölgede Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı'dan da sorumlu milletvekili olduğum için benim görevim ne kadar İstanbul'un sorunlarını Meclis'e ve Ankara'ya taşımaksa aynı derecede Kars’ın sorunlarını da taşımak, hatta bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. DEVA Partisi olarak her zaman tarihin doğru yerindeyiz diye övünüyoruz kendimizle. Çünkü önemli bir şey tarihini doğru kalmak ve biz inandığımız yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Şimdi yerel seçimlerle ilgili de adaylık süreçlerimizi başlattık. 20 Kasım Pazartesi günü itibariyle aday adaylarıyla ilgili başvurularımızı alıyoruz ve 29 Aralık'a kadar bu süreç devam edecek. Heyecanlıyız, şimdiden bu bölge özellikle hakikaten adaylarımızın yoğun ilgisinin olduğu bölgeler. Ama şunu eklemek istiyorum; tabii bir kadın milletvekili olarak yeni bir sistem de düşündük Deva Parti adına “kadına yerelde yer var” diye bir proje başlattık ve biz özellikle bu süreçte kadınların da gelip elini taşın altına koymasını, gerek belediye başkanlıkları, gerek meclis üyelikleri, gerek ilçe ve belde başkanlıkları ile ilgili bunların hepsiyle ilgili biz kadınları ayrıca biz davet etmek istiyoruz. Onlarla hep birlikte kadınıyla, erkeğiyle biz bu sistemde olmak istiyoruz ama onlara da özel bir davetimizi buradan yapmış olalım.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.