LGS Türkiye birincisi Özel Çelik Başarı Kolejinden

04 Temmuz 2022 16:10

LGS Türkiye birincisi Özel Çelik Başarı Kolejinden

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta, LGS Türkiye birincisi Özel Çelik Başarı Kolejinden çıktı. Başarılı öğretmen kadrosu ile çocuklarımızı geleceğe hazırlayan Özel Çelik Başarı Koleji yine başardı. Yaren Sude Ayağ, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Türkiye birincisi oldu. 5 Haziran'da yapılan merkezi sınav sonuçları açıklandı. Kars’tan 1 öğrenci 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Sınava 48 farklı ilden katılan 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Kars’ta da Özel Çelik Başarı Koleji öğrencilerinden Yaren Sude Ayağ 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. LGS’de dereceye giren öğrenciyi kamuoyuna açıklayan Özel Çelik Başarı Koleji, öğrencilere plaket verdi. Özel Çelik Başarı Koleji konferans salonunda düzenlenen basın açıklamasında Özel Çelik Başarı Koleji Kurucu Temsilcisi Aziz Yıldırım, Metin Toraman, Ortaokul Eğitim Koordinatörü Tahsin Ateş ve İlkokul Eğitim koordinatörü Beyhan Selçuk birer konuşma yaparak Türkiye birincisi olan Yaren Sude Ayağ’ı kutladı. Özel Çelik Başarı Koleji öğrencilerinden ve 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Yaren Sude Ayağ’ın annesi Özlem Ayağ kızının Türkiye birincisi olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özel Çelik Başarı Koleji öğrencilerinden 500 tam puan alarak Türkiye birincisi Yaren Sude Ayağ ise birinciliğin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Yaren Sude Ayağ’ın öğretmenleri ise Yaren Sude Ayağ hakkında duygularını dile getirdiler. Konuşmaların ardından Yaren Sude Ayağ’a plaket ve çiçek verildi.
Tebrikler Şampiyon, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 500 tam puan alan Özel Çelik Başarı Koleji öğrencisi Yaren Sude Ayağ’ı Valilikte ağırladı.
Vali Öksüz; LGS’de 500 tam puan alarak ilimize büyük gurur yaşatan Yaren'i, ailesini ve öğretmenlerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi ve şampiyonu çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.
Kabulde; Yaren’in anne ve babası ile İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ve Matematik Öğretmeni Tahsin Ateş de hazır bulundu.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.