• ötüken kars

KURBANINI PAYLAŞ KARDEŞİNLE YAKINLAŞ

MÜFTÜ YUSUF EVİŞ KURBANINI PAYLAŞ KARDEŞİNLE YAKINLAŞ

07 Temmuz 2020 16:28

 KURBANINI PAYLAŞ KARDEŞİNLE YAKINLAŞ
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş, Vekaletle Kurban Kesim Programı hakkında basın açıklaması yaptı.
Evliya Cami bahçesinde basın açıklaması yapan Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş, Vekaletle Kurban Kesim Programının “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” temasıyla başladığını söyledi.
Müftü Eviş yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bu iyilik hareketinin son yıllarda dünya geneline yayıldığını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Böylece kurban, insanlığı büyük bir aile kabul ederek bireyler, toplumlar, milletler arasında köprülerin kurulduğu küresel boyutta bir iyilik hareketine, mevsimine dönüşmektedir”
Vekaletle Kurban Kesim Programının, sınırların paylaşmaya engel değildir. Kardeşliğin sınır tanımadığının en güzel bir şekilde göstermektedir. “Vekaletle kurban organizasyonu, yardımlaşma ve dayanışma ruhu ile bayram sevincini bir eve ve herkese taşıyarak birlik ve beraberliğimize, kardeşlik ve muhabbetimize, sevgimize güç katmaktadır.
“En büyük imkanımızın yardımlaşmak ve paylaşmak olduğunu fark ettik”
Küresel boyutta bir salgın olan Kovid-19 sebebiyle insanlığın zor bir süreçten geçtiğini ve bu salgın hastalığın insanlığa çok şey öğrettiğini ifade ederek, “Bu süreçte, yaşadığımız dünyanın bizim için emanet olduğu gerçeğini yakından idrak etmeyi Rabbimiz bütün insanlığa nasip eder, inşallah. En büyük imkanımızın muhtacı, yoksulu, yaşlıyı gözetmek, yardımlaşmak ve paylaşmak olduğunu fark etmiş durumdayız. En büyük zenginliğimizin birbirimizi sahiplenmek olduğunu daha iyi anlama noktasına gelmiş durumdayız.
 “Türkiye Diyanet Vakfımız yoksulların, çaresizlerin umudu ve sevinci olmaktadır”
 “Yüce dinimiz İslam’ın evrensel hakikatlerinin ve Müslüman kimliğinin dünyaya tanıtılması bakımından da büyük bir önem taşımaktadır. Nitekim kesilen kurbanlarla yeşeren toprakların, nice hidayet öykülerine şahit olduğunu hepimiz biliyoruz. Kurban organizasyondan dönen gönüllülerimizi ve görevlilerimizi şurada dinlediğimizde gözlerimiz yaşarıyor ve o hikayeler bizim bu konuya daha çok önem vermemiz gerektiğini ortaya koyuyor.”
TDV olarak; Dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine, dil, din, ırk, mezhep, meşrep, farkı gözetmeksizin yardım eli uzatmaktayız. “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfımız,  sosyal yardımlardan eğitime, camilerin inşasından gönüllerin ihyasına kadar birçok alanda iyilik çalışmaları yapmaktadır. Başta ülkemizdeki ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz olmak üzere dünyada Müslüman azınlıkların, savaşlara, işgallere, afetlere maruz kalanların, yoksulların, kimsesizlerin, çaresizlerin umudu ve sevinci olmaktadır”
“Vakfımız; milletimizin kurban vekâletlerini emanete riayet şiarıyla yerine getirmektedir”
TDV’nin 45 yıllık tecrübesi, deneyimli kadrosu, üstlendiği sorumluğun bilinci ve hizmet anlayışıyla faaliyet gösterdiği diğer alanlarda olduğu gibi vekâletle kurban kesimi konusunda da bir örneklik teşkil etmektedir.
TDV kurban vekâletlerini, emanet bilinciyle ve büyük bir hassasiyetle yürütmektedir. “Vakfımız; milletimizin kurban vekâletlerini tam bir titizlik ve şeffaflıkla, “dinimizin esaslara uygun olarak, güven ve emanete riayet” şiarıyla yerine getirmektedir. Kurbanlar, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımızla, vakfımızın görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesilmektedir.
TDV’nin İslami usullere uygun olarak kesilen kurbanları yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.
“Yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, muhacir, mülteci kardeşlerimize Kur’an kurslarımıza ve öğrenci yurtlarımıza yani yurt içinde nerede bir ihtiyaç sahibi varsa öncelikle onlara ulaşmak; yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve savaşların yoğun olduğu Afrika’dan başlamak üzere Orta Asya’dan Balkanlar'a, Kafkasya’dan Uzak Doğu ve Latin Amerika’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada mazlum kardeşlerimize ve muhtaç insanlara ulaştırmaktadır.”
“Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş”
Bu sene de Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahiplerine, mazlum, mağdur ve muhtaçlara bayram sevincini ve milletimizin iyilik elini taşıyacaklarını belirterek “Daha çok mazlum ve muhtaç insanın yüzünü güldürmek ve bir nebze de olsa onların da bayramı yaşamalarına katkıda bulunmak için “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” temasıyla daha büyük bir heyecan ve özveri ile gayret edeceğiz”.
 “Bu yıl Koronavirüs tedbirleri kapsamında kurban kesim ve dağıtım gerçekleştireceğimiz ülke sayısı ve ülkelere götüreceğimiz gönüllü sayısında azalma olsa da yurt dışında 100 kadar ülkede müşavirlerimiz, ataşelerimiz, din görevlilerimiz, koordinatörlerimiz ile ilgili ülkelerdeki dinî idareler ve yerel paydaşlarımızın destekleriyle güvenli bir şekilde milletimizin kurbanını keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.”
“Milletimizin Türkiye Diyanet Vakfımıza olan güveni her geçen gün artmaktadır”
2019 yılında Türkiye Diyanet Vakfı’na emanet edilen 453 bin 560 hisse kurbanın yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 424 kesim noktasında, yurt dışında 149 ülkenin 423 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerin nezaretinde kesilmiş ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır.
“Vakfımıza emanet edilen kurban vekaletlerinde her yıl düzenli artış olmaktadır. Bu durum, her geçen gün milletimizin Türkiye Diyanet Vakfımıza olan güveninin arttığını göstermektedir” “Milletimizin destek ve teveccühüyle geçen yıl aldığımız bağış rakamlarının üzerine çıkarak, yurt içinde ve yurtdışında 20 milyonu aşkın mazlum, mağdur, muhtaç ve sığınmacı insanlarımıza halkımızın iyilik elini ulaştırmayı hedefliyoruz” .
“TDV vekaletle kurban bedeli, yurt içi 975, yurt dışı 825 TL”
TDV’nin vekaletle kurban organizasyonuna destek vermek isteyenlerin www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online olarak bağış yapabileceklerdir.
“Vatandaşlarımız mobil bağış uygulamamızdan kurban vekâletlerini verebilecekleri gibi; il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. Vatandaşlarımız 0 312 416 90 00 numaralı telefondan arayarak kurban vekâleti hakkında detaylı bilgi alabilir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da din hizmetleri müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki cami dernekleri ve din görevlisi hocalarımız vasıtasıyla kurban bağışlarını güvenle yapabilirler.”









Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.