• ötüken kars

KİMİ KİMLİK VERMEDİ KİMİSİ İSE POLİSTEN ŞİKAYETÇİ OLDU

KİMİ KİMLİK VERMEDİ KİMİSİ İSE POLİSTEN ŞİKAYETÇİ OLDU

24 Haziran 2020 15:30

KİMİ KİMLİK VERMEDİ KİMİSİ İSE POLİSTEN ŞİKAYETÇİ OLDU
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kimi Maske takmadı, kimi ise polislerden şikayetçi oldu. Maske denetimlerinde vatandaş polisten polis ise görevini engelleyen vatandaştan şikayetçi oldu. Kars’ta maskesi çene altı veya burnunu kapatmayacak şekilde kullanıma da ceza yazılıyor. İçişleri Bakanlığının Kars Valiliğine gönderdiği genelge doğrultusunda 4 günlük uyarının ardından 22 Haziran 2020 tarihinden itibaren maskesiz gezen vatandaşlara idari ceza uygulanmasını istedi. Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda,  Faikbey Caddesi, GAMP Caddesi, Atatürk Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi, Dr. Metin Sözen Caddesi, Ordu Caddesi, Şehit Yusufbey Caddesi ve Halitpaşa Caddesinin tamamı ile Ortakapı Mahallesi, İstasyon Mahallesi ve Merkez Mahallesi Hapan mevkiinde 3 Haziran 2020 tarihi itibarıyla ağız ve burnu tamamen kapatacak şekilde maske takmanın zorunlu hale getirildi. 
Kars İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kent genelinde maskesiz ve maskesi kurallara uygun olmayan vatandaşlara yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Faikbey Caddesinde maskesi takılı olmayan üç bayan polisin uygulamasına itiraz ederek kimlik vermedi, maskesi burnunun altına düşen bir vatandaşa ise kendisine ceza yazmak isteyen polise direndi. Polis ekibi maskesinin uygun olmadığı gerekçesiyle ceza yazmak isterken, vatandaş maskesinin bol olduğunu ve polis ekiplerinin kendisine ceza yazmamasını istedi. Polis ekibinin ceza yazmasını engelleyen vatandaşa cezai işlem uygulayacaklarını belirtmesi üzerine vatandaş polis ekiplerinden şikayetçi oldu, polis ekipleri ise vatandaştan görevi engellemesi ve kimlik beyanında bulunmaması nedeniyle şahıstan şikayetçi oldu. Ardından şahıs Bölgeye çağırılan ekip arabasıyla ifadesinin alınması için Kazımpaşa Polis Karakoluna götürüldü. Polis ekipleri yaşanan olayın ardından maskesiz sokağa çıkan ve maskesi kurallara uygun olmayan vatandaşlara yönelik denetimlerine devam etti.  Yaşları 15 ila 17 arasında olan üç genç ise polislere kimliklerinin olmadığını ve isimlerini söylemek istemediklerini ifade ederek polislere kimliklerini vermediler.
Kars’ta maske takmadığı tespit edilen 121 kişiye toplamda 108 bin 900 TL idari para cezası uygulandı. 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi kapsamında kişi başı 900 TL olmak üzere toplamda 108 bin 900 TL idari para cezası uygulandı.






























Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.