KAÜ'de 15. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitim Kongresi Devam Ediyor

28 Eylül 2023 20:48

KAÜ'de 15. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitim Kongresi Devam Ediyor

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Kafkas Üniversitesi ev sahipliğinde üç gün sürecek olan Fen Bilimleri ve Matematik Eğitim Kongresi devam ediyor.
Kars'ta Milli Eğitim Bakanlığı ile Fen Eğitimi ve Araştırmaları Derneğince düzenlenen "15. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitim Kongresi" 7 salonda yapılan panel ve çalıştaylarla devam ediyor. Kongrenin Ana teması olan "21. Yüzyıl Fen Bilimler ve Matematik Eğitiminde Dijitalleşme ve Öğretmen Yetiştirme" olarak belirlenen kongreye, Türkiye'nin değişik üniversitelerinden yaklaşık 600 bilim insanı çalışmalarıyla katkı sağlıyor. Kongre kapsamında Atatürk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Sözbilir'in başkanlığında "Öğrenme ve Öğretme Sürecinde Dijitalleşme" paneli düzenlendi. Aynı zamanda farklı salonlarda, "Fen Bilimlerinde özel öğrenme güçlüğü olan öğrenciler için eğitsel oyun tasarlama", "Problem kurma süreç ve stratejileri", "İklim değişikliği eğitimi üzerine bir uygulama: Dijital hikaye anlatımı", "Topluluklar (Öğretmenler) için felsefe (P4c) atölyesi", ile "Öğrencilerin su okuryazarlıklarının geliştirilmesine yönelik aktif öğrenme tabanlı etkinlik" konularında çalıştay gerçekleştirildi.
KAÜ Dede Korkut Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taşdan, panellere öğretmen yetiştirme, dijitalleşme, fen ve matematik eğitiminin tüm detaylarıyla masaya yatırılıp tartışıldığını kaydetti. Taşdan, bugün devam eden kongrede 7 salonda 5'er bildiri sunulduğuna dikkati çekerek, "Yani aynı anda 35 bildiri sunuluyor, 4 günde biz toplam 575 bildiri sunacağız fen ve matematik eğitimiyle alakalı, dünyada, Türkiye'den neler oluyor bunu tartışıyoruz, tartışmaya devam ediyoruz. Buradan çıkan sonuçları Türkiye'deki fen ve matematik başta olmak üzere eğitim sistemimizde bir yansıması olacaktır." diye konuştu.
Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Alkan, gazetecilere, Kafkas Üniversitesi'nin son 5 yılda en büyük kongresini gerçekleştirdiğini söyledi. Kongrenin Kars'a alınması için Boğaziçi, Orta Doğu Teknik, Aksaray ve Uludağ Üniversiteleriyle yarıştıklarını anlatan Alkan, "Kars öğretmen sirkülasyonunun çok hızlı olduğu ve genelde genç öğretmenlerin görev yaptığı bir bölge olarak gündeme geliyor. Burada bu kongreyi yapmamızdaki amacımız en azından İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte entegrasyon içinde bu yerlerde sürünen başarıyı yukarıya çıkarmak." dedi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.