Karslı öğretmene Britan’ya Sheınspıres Vakfından ödül!

10 Ocak 2024 21:48

Karslı öğretmene Britan’ya Sheınspıres Vakfından ödül!

KARS PUSULA / ADEM ALP

Elif öğretmen’in hikayesi Kars’tan Britanya’ya kadar uzandı. Denizli Merkezefendi Pınar Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi görev yapan Karslı Elif Selçuk öğretmen, Britanya Sheinspires Vakfın’dan 2023 ‘’Rising Star’’(Topluluğuna ilham olan, liderlik yapan kadın) kategorisinde ödül alarak Türkiye’ye haklı bir gurur yaşattı. Britanya dönüşü Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan Elif Öğretmen’i makamında kabul etti. Başarılarından dolayı plaket verdi. 

“Eğitim adına katkılarımın uluslararası düzeyde takdir edilmesi, kategorimde 20 kadın arasından seçilerek tarihe bu ödülü alan 2. Türk kadını olarak geçmek bir onurdur.”

Britanya She Inspires Foundation isimli Vakıf tarafından düzelenen Sheinspiresawards 2023  yarışmasında bu yıl ülkemizi Karslı aynı zamanda Denizli Merkezefendi Pınar Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi Öğretmeni Elif Selçuk temsil etti. Manchester Bolton’da gerçekleştirilen bir gala gecesinde 17 kategoride ödül verildi. Dünya’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan her kesiminden kadınların cesaret, zafer, nezaket, şefkat, dönüşüm, beceri ve başarının olağanüstü örneklerini sergilediği bir kutlama ve başarı ödül gecesinde; işlerinde, hizmetlerinde ve tutkularında daha da ileri giden kadınların hikayeleriyle dolu olarak,  yerel ve küresel düzeyde kadınların olağanüstü başarıları onure edildi. 

“Bir eğitimci olarak kız çocuklarının potansiyellerini keşfetmelerine destek olarak topluluklarında pozitif etki oluşturmalarını arzuladım. O yüzden bu ödülü kız çocuklarının hayatına dokunmayı başarmış bütün kadınlara armağan ediyorum.’’

 Elif Selçuk Sheinspiresawards’un 2023 “Rising Star’’(Topluluğuna ilham olan, liderlik yapan kadın) kategorisinde yarışan 20 başarılı kadın arasından seçilerek  Manchester Bolton’da gerçekleştirilen gala gecesinde ödül aldı. Kars’ın ve Denizli’nin gururu oldu ve bu ödülü alan 2. Türk kadını olarak tarihe geçti. 2021 yılında bu ödülü ilk alan Türk kadını Global Teacher Prize kapsamında Dünya’nın ilk 10 öğretmeni olmayı başaran Samsun’da görev yapan Nurten Akkuş öğretmen olmuştu.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.