KARS VHO EĞİTİM PROGRAMLARINI SÜRDÜRÜYOR

27 Mayıs 2024 18:11

KARS VHO EĞİTİM PROGRAMLARINI SÜRDÜRÜYOR

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars Bölgesi VHO’nun Bakanlık onaylı suni tohumlama kursu başladı.
Kars Ardahan Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu tarafından koordine edilerek açılan ‘İneklerde Rektovaginal Yöntemi İle Suni Tohumlama Eğitim Kursu’ başladı. 
Eğitim programına 13 ilden veteriner hekimlerinin katıldığını ifade eden Kars Ardahan Iğdır Veteriner Hekimleri Bölge Başkanı Ercan Ödül; “Kars Ardahan Iğdır Veteriner Hekimleri Odası olarak yönetimde bulunduğumuz 6 yıllık süre boyunca hizmet içi eğitim kültürünü özellikle bölgede oturtturmaya çalışıyoruz. Bu hizmet içi eğitim programlarımız kapsamında bugün burada suni tohumlama eğitim çalışmamız burada devam ediyor. Bu kursumuz Tarım Bakanlığı onaylı olarak devam ediyor. Sertifikalı bir program olup Türkiye’nin birçok ilinden veteriner hekimi arkadaşlarımız katılıyor. Beş gün sürecek olan eğitimlerimiz sonucunda katılım sağlayan ve doğru bir çalışma yürüten veteriner hekimi arkadaşımıza sertifikasını vereceğiz.” Dedi.
Başkan Ercan Ödül; “Ülkemizde hayvan ıslahından ve öneminden sıkça bahsederiz hayvanlarımızın verimini arttırabilmek adına çabalıyoruz. Bu nedenle suni tohumlama çok önemlidir veteriner hekimi arkadaşlarımız içinde çokta önemli ve sahada sıkça kullanılan bir durumdur. Bugün burada sahada sıkça yaptığımız ve yürüttüğümüz suni tohumlamayla ilgili eğitim programımız devam etmekte, sabah canlı hayvan üzerinde uygulamalı, ikinci eğitim saatinde ise uygulamalı eğitimlerde görünen ve uygulanan çalışmaların anlatımı ile devam etmekte. 13 ilden katılım var bu kursumuza ve beş gün sonunda bakanlığımızın başarı gösteren veteriner hekimlerimize sertifikaları verilecektir.” Açıklamasında bulundu.

 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.