Kars Valisi Ziya Polat, 10 sektörde 296 proje 25 milyar 558 milyon TL

16 Ocak 2024 19:36

Kars Valisi Ziya Polat, 10 sektörde 296 proje 25 milyar 558 milyon TL

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ta yılın ilk Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, “Tüm kurum ve kuruluşlarımızla da milletimizin emrinde olduğumuzu tekrar belirtiyoruz." dedi.
Kars’ta 2024 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat başkanlığında gerçekleştirildi. Valiliğin Gazi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Hayrettin Buğra Güzel, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Enes Çıkrık, Kafkas Üniversitesi Prof.Dr. Hüsnü Kapu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fatih Tekcan, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Kaan Bayrambey, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı. İl genelinde 2023 yılında yapılan ve 2024 yılında yapılacak olan yatırımların masaya yatırıldığı toplantıda, açılış konuşması yapan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, "Tüm kurum ve kuruluşlarımızla da milletimizin emrinde olduğumuzu tekrar belirtiyoruz." dedi. Kar yağışıyla birlikte tüm ekiplerin görevinin başında olduğunu kaydeden Polat, "Çalışmaların, yaptığımız işlerin, yatırımların Karsımıza, Serhat Karsımıza, Gazi Karsımıza, Anadolu'nun kapısı Karsımıza, ilklerin şehri Karsımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Tabii kışın önceliğimiz özellikle kar yağışında yolun açık olması, şu ana kadar çok fazla bir sıkıntı çekmedik Allah'a şükür. Hep söylüyoruz Rabbim bereketli kar yağışı versin, kurum ve kuruluşlarımız, her şekilde hazır. Yağan karda da yollarımızı Özel İdaremiz, Karayollarımız en kısa süre içerisinde açtı, açmaya da devam edecek. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla da milletimizin emrinde olduğumuzu tekrar belirtiyoruz." ifadesini kullandı.
Kentte devam eden projelerin bir an önce bitirilmesi talimatını veren Polat, "10 sektörde 296 projemiz devam ediyor. Toplam proje tutarı, 25 milyar 558 milyon. Önceki yıllar harcaması 1.7 milyar, yıl ödeneğimiz 1.6 milyar. Geçen sene 2023 yılında 1 milyar 130 milyon harcama yapmışız. Yatırımların ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm kurum ve kuruluşlarımızda ilimize artı değer katacak projeler yapmasını, devam eden projelerin de bir an önce bitirilmesiyle ilgili çalışma yapmasını rica ediyoruz. Tekrar 2024 yılının ilimizde hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.
Toplantı daha sonra yatırımcı kurum ve kuruluşların sunumuyla devam etti.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.