Kars'ta yoğun sis hava ve kara ulaşımını etkiledi

29 Ocak 2021 09:33

Kars'ta yoğun sis hava ve kara ulaşımını etkiledi

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta sis nedeniyle görüş mesafesi bazı bölgelerde 10 metreye kadar düştü. Sis nedeniyle İstanbul ve İzmir'den Kars'a gelmesi planlanan Pegasus ve Sunexpress uçuşlarında da gecikme meydana geldi.

Sürücüler dikkat! Kars’ta görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü
Kars’ta sis nedeniyle görüş mesafesi bazı bölgelerde 10 metreye kadar düştü.
Kars'ta etkili olan sis ve soğuk hava hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kentte gece hava sıcaklığı sıfırın altında 27 dereceye düşerken sabah erken saatlerinde de sis nedeniyle trafiğe çıkan sürücüler zor anlar yaşadı.
Sis nedeniyle özellikle Kars-Ardahan ve Kars-Digor karayolunda görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü. Sürücüler karayolunda araçların hızını düşürerek, daha dikkatli ilerledi.
Trafik ekipleri, sabah erken saatlerde trafiğe çıkan ve yoğun sis ile karşılaşan sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölgemiz genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı. Yapılan uyarıda ayrıca, bölgemiz genelinde dik ve eğimli yerlerde çığ tehlikesi beklendiğinden vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerektiği de anımsatıldı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.