Kars'ta Yayalar için 5 adımda güvenli trafik

07 Mayıs 2022 19:26

Kars'ta Yayalar için 5 adımda güvenli trafik

KARS PUSULA / ADEM ALP

Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve Kars İl Jandarma Alay Komutanlığı trafik birimi ekipleri, "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" sloganı ile yayalara ve sürücülere yönelik tanıtım yaptı.
Her yıl olduğu gibi bu yılda 07-13 Mayıs tarihleri arası "Karayolu Trafik Haftası" olması münasebetiyle şehrin trafik ve yaya yoğunluğu en fazla olan GAMP Konağı önünde vatandaşlar bilgilendirildi.
"Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" mottosunun etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla Kars Vali Vekili Tahir Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, katıldıkları uygulamada vatandaşlara projeyi tanıttı ve broşürler dağıttı.
Kars Vali Vekili Tahir Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, vatandaşları durdurularak yolun karşısına güvenli geçişler için 5 adımlar güvenli trafik kuralları ayrıntılı olarak anlattı.
Yapılan uygulama ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Kars Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, “Yayalara öncelik nasıl veririz, onu yayalarımıza yönelik uygulamalı yaptık ve devam ediyoruz. Yayalara şunu anlatmaya çalıştık. Trafik ışıkları olmayan yerlerde eğer yaya geçidimiz varsa kendisini gösterecek, görünür olacak. Adımı attığı an araçlar yaya ile göz temasına geçecek. Yaya aracı görecek ve öncelik yayanın olduğunu hem yayamız bilecek, hem sürücüler bilecek. Bunun eğitimini yaptık. Eğitimini yaparken de 8 adım da yaya ya nasıl yol verilir, sürücülerin yayanın yapması gereken önemli noktalar nelerdir. Adım adım bunları anlatıyoruz” dedi.
Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde hayata geçirilen proje ile trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının yüzde 50 oranında azaltılması, karayollarında tüm yol kullanıcıları için düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması hedefleniyor. Ayrıca ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılarak can kayıplarının önlenmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri ve sürücülerin trafik kural ihlal davranışlarının en aza indirilmesi de hedefleniyor. Uygulamalarda trafik denetimlerinin her zaman ve her yerde etkin, sürekli ve yoğun bir şekilde kararlılıkla yürütülmesi, toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik etkinliklerin/kampanyaların düzenlenmesi, trafik güvenliği konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yürütülmesine de özen gösteriliyor. Söz konusu proje kapsamında şehirde trafik düzeni ve güvenliğinin artırılması, karayollarını kullananların kurallara uymaları yönündeki farkındalığının ve paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birliği ve koordinasyon içerisinde trafik güvenliğine olan katkılarının artırılması da sağlanmış oluyor.
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.