Kars'ta Vatandaşlar isyan ediyor bıktık artık bu uygulamadan!

30 Ekim 2021 07:38

Kars'ta Vatandaşlar isyan ediyor bıktık artık bu uygulamadan!

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta etkili olan kar yağışı ve hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi Atatürk ve Bayrampaşa mahallelerinde bulunan TOKİ’de borcunu ödemeyenler yüzünden borcunu ödeyen vatandaşları doğalgaz'sız kaldı. 
Kars merkez Atatürk ve Bayrampaşa Mahallesinde 2013 yılında temeli atılan ve kentsel dönüşüm projeleriyle bölgelerin yaşam kalitesini yükseltmek adına Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan 698 konut sakinleri yetkililerden yardım istedi.

TOKİ tarafından yapılan ve merkezi kombi sistemiyle hak sahiplerine teslim edilen konutlarda doğalgaz faturasını ödemeyenlerden dolayı çok sayıda binanın doğalgazının kesildiği ve havaların soğumasıyla birlikte soğuktan dolayı evlerde oturulmaz duruma gelindiği ileri sürüldü.

Seslerini duyurmak için gazetemize açıklama yapan konut sakinleri “Biz doğalgaz fatura borcumuzu her ay düzenli olarak yatırıyoruz ama borcunu ödemeyen bazı vatandaşlar var ve bundan dolayı da binanın komple doğalgazını kesiyorlar. Yeter artık her sene aynı, biz milletin derdini çekmek zorunda değiliz. Evlerimiz adeta buzdolabı gibi soğuk, 7-8 kat elbise giyerek evde oturuyoruz, çocuklarımız montla oturuyor, bıktık artık bu uygulamadan dediler."

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.