Kars'ta Vatandaşın Dolmuş "Gelmiyor" İsyanı

20 Şubat 2024 09:08

Kars'ta Vatandaşın Dolmuş

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta dolmuş sıkıntısı yaşayan vatandaşlar dert yandı. Kars’ta artan dolmuş fiyatlarına rağmen saatlerce dolmuş bekleyen vatandaşlar adeta isyan ediyor. SGK, Tarım İl Müdürlüğü, Koyun Keçi Yatiştircileri Birliği, Alparslan Mahallesi, Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Gençlik Spor Yarı olimpik yüzme havuzuna gitmek isteyen vatandaşlar binecekleri dolmuşu adeta saatlerce beklediklerini ifade ettiler. 
Kars ve ilçelerinden gelip önemli beş kurumun bulunduğu bölgeye gitmek isteyen vatandaşlar dolmuş bulamadıklarını ifade ettiler. Alparslan mahallesinde bulunan kurumlara günlük yüzlerce vatandaş iş ve işlemlerini gidermek için yaklaşık 2 km yolu yürüyerek veya o bölgeye giden araçlara otostop çekerek gidiyorlar. 
Vatandaşlar; dolmuşların çok geç geldiğini zaman zaman saatlerce beklemek yerine ise yürümek zorunda kaldıklarını ifade ederek, yetkililerin soruna çözüm bulmalarını istediler.
Dolmuşçular ise, sadece iki dolmuşun bu bölgeye geldiğini 25 ila 30 dakika arasında servis yaptıklarını ifade ettiler.
Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Eren Alp ise; “Vatandaşların önemli iş ve işlemlerinin olduğu dört kurumun ve bir de spor merkezinin olduğu, yaklaşık 5 bin nüfusu bulunan bir mahalleye dolmuşların gelmemesi vatandaşlarımızı ve hele ki ilçelerden uzun süren yolculuğun ardından gelip te bu kurumlara zamanında ulaşıp dönememesi çok kötü bir durum. Buradan dolmuşçu esnafımıza ve oda başkanımıza seslenmek istiyorum lütfen mahalle sakinleri ile buraya gelmek isteyen vatandaşların bu sorununa çözüm bulunmasını talep ediyoruz dedi.”
 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.