Kars'ta PKK/KCK operasyonu

25 Haziran 2021 12:34

Kars'ta PKK/KCK operasyonu

KARS PUSULA / ADEM ALP

PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı 11 şüpheli şahsa yönelik operasyon düzenlendi. Konuyla ilgili Kars Valiliğinden yapılan açıklamada; Valiliğimiz kontrolünde, Eren-15 Operasyonları kapsamında; Kars İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığının ortak düzenlediği PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklık yapan şahıslara yönelik operasyonda (7)’si gözaltı olmak üzere (11) şüpheliye yasal işlem yapılmıştır denildi.
Kars Jandarma ekipleri tarafından Çemçe / Madur bölgesinde PKK/KCK’ya yardım ve yataklık yapanlara yönelik yapılan operasyonda toplam (11) şahıs hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma / Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etme” suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştır.
Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Kars İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince şüphelilerin adreslerine operasyon düzenlenmiştir. Şüphelilerden (7)’si gözaltı olmak üzere, (11)’i hakkında yasal işlemler başlatılmıştır.
Kars İl Jandarma Komutanlığı,  asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında faaliyetlerine kesintisiz olarak devam etmektedir denildi. 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.