• ötüken kars

Kars'ta mahkumların el emekleri sergilendi

29 Mayıs 2023 21:10

 Kars'ta mahkumların el emekleri sergilendi

KARS PUSULA / ADEM ALP

 T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan hükümlülerin el emekleriyle yaptıkları resim ve el sanatları sergisi Kars Kalesi eteklerindeki Bedesten bölgesinde açıldı.
Kars Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen el emeği göz nuru eserler, açılan sergi ile Kars halkının beğenisine sunuldu. Kars Kalesi eteklerinde bulunan Bedesten bölgesinde açılan, tamamının hükümlü ve tutukluların 17 Ekim tarihinden itibaren yaptığı kara kalem, yağlı boya filograji ve ev tekstili gibi eserlerden oluşan serginin açılışını Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez ve kent protokolü gerçekleştirdi. 
“Tutsaklık; hükümlü olmak değil, peşin hükümlü olmaktır” inancıyla düzenlenen sergide 1000’den fazla ürün satışa sunuldu. Sergi 04.06.2023 tarihine kadar açık kalacak.
Düzenlenen açılış töreni öncesi açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, “Şimdi açılışını yapacağımız sergi Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklularımızın İş Yurtları Daire Başkanlığı'nın kurmuş olduğu kurslar kapsamında yapmış oldukları el ürünleridir. Buradaki faaliyetlerin şimdi göreceğimiz ürünler gibi gözle görülür neticeleri yanında bir de infaz aşamasında çok büyük katkıları var. Burada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle kurum idarecilerimize, üreticilerimize, hükümlü ve tutuklularımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. 
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ise, “Burada tabii Başsavcılığımızın organizesiyle ve katkılarıyla hükümlü ve tutuklularımızın eserlerinden oluşan resim sergisini açacağız. Yaklaşık 10 gün önce hükümlü ve tutukluların sosyalleşmesini ve meslek sahibi olmalarını teşvik etmek amacıyla Kars Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunda faaliyete geçirilen tekstil atölyesinin açılışı gerçekleştirmiştik. Oradaki hükümlülerimizin, tuttuklarımızın üretici olması, bir şeyler ortaya çıkarması, el emeklerini ortaya çıkarması hem tabii ki onları üretici bir iş gücü, üretici bir insan olma yönünde adım atmalarına neden oluyor hem de tabii ki sosyal hayatla toplumumuzla kaynaşmaları yönünde de önemli katkılar sağlıyor. Bu anlamda bu tür faaliyetlerin, eserlerin ortaya çıkarmasının çok kıymetli olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Başsavcılığımıza, personelini, bütün cezaevi kurum personelimize ve emeği geçen bütün herkese huzurlarınızda teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Kurdele kesiminin ardından Vali Öksüz, Başsavcı Amanvermez ve protokol üyeleri sergiyi gezerek kurs öğretmenlerinden bilgi aldı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.