• ötüken kars

KARS'TA KUR'AN KURSLARI AÇILACAK'MI?

KARS'TA KUR'AN KURSLARI AÇILACAK'MI? İL MÜFTÜSÜ YUSUF EVİŞ AÇIKLADI.

11 Haziran 2020 16:52

KARS'TA KUR'AN KURSLARI AÇILACAK'MI?
KARS PUSULA / ADEM ALP

Yaz Kur'an kursları, Hafızlık ve yatılı Kur'an kursları hakkında açıklama yapan Müftü Eviş 15 Haziran’da başlıyoruz dedi.

Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş yaptığı açıklamada; "Yaklaşık 3 aya yakın bir zamandır eğitim ve öğretimi normal Milli Eğitim okullarında olduğu gibi bizde ara verdik. Bu ara hafızlık Kur'an kurslarımızın ve yatılı Kur'an kurslarımızı bakanlığın bize göndermiş olduğu talimatlar doğrultusunda %30 kapasiteyle Haziran 15'i itibarıyla İnşallah öğrencilerimiz Kur'an kurslarına dönecekler."

Eviş; "Yaz Kur'an kursları ile ilgili şu anda henüz resmi bir yazı Diyanet İşleri Başkanlığından bize ulaşmadı.  Ancak görüşmüş olduğumuz yetkililerden aldığımız habere göre, tıpkı Milli eğitimin okullarındaki gibi yapmış olduğu EBA TV’den yapmış olduğu eğitim öğretim gibi Diyanet İşleri Başkanlığımız da diyanet TV'den günün belli saatlerinde Kur'an öğretimi, Elif B, diğer İslami ilimler gibi ve İslam ahlakı gibi derslerin EBA TV’den verilmesinin hazırlıkları şu an son aşamada.  Allah nasip ederse önümüzdeki hafta ayın 15'inden sonra bunu kamuoyuyla paylaşacağız dedi."


Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.