KARS'TA KÖY YOLLARINA SICAK ASFALT

KARS'TA KÖY YOLLARINA SICAK ASFALT

12 Ekim 2020 08:27

KARS'TA KÖY YOLLARINA SICAK ASFALT
KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde DSİ 18. Bölge Müdürlüğünce yapımı tamamlanan Karakurt HES Barajı nedeniyle bir süredir yapımı devam eden köy grubu bağlantı yolunun büyük bölümü tamamlandı. 21 kilometre uzunluğundaki yolun 15 kilometresi birinci kalitede standardı yüksek nitelikte yapıldı. 20’ye yakın köyün istifade edeceği yolun yapımı devam eden 6 km’lik bölümü ise önümüzdeki günlerde asfaltı atılarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Köy bağlantı yolunu ayıran barajın üzerine yapılan bentle bu sorunda giderilmiş oldu.

Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Milletvekili AK Parti MKYK üyesi 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hidayet Arıkan, Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın incelemelerde bulundular.
AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, köy yollarının standardını yükseltip asfalt yapıldığını ifade ederek Karakurt barajı nedeniyle köylülerin mağdur olmaması adına olağan üstü bir mesai harcadıklarını söyledi. Arslan, ”Gerek sayın Valimiz, Kaymakamımız, gerekse iki milletvekili olarak ayrıca AK Parti İl Başkanımız ve ilçe teşkilatımızla olağan üstü mesai harcadık. Enerji Bakanlığımız, Tarım Bakanlığımız, EPDK, nezdinde sürekli baskı oluşturduk ki köylülerimiz mağdur olmadan bu büyülükteki bir eser ülkemize kazandırılsın ve milli ekonomiye katma değer oluştursun. ” dedi.
Sarıkamış’ta yeni yapılan Mescitli, Belencik ve Beşyol Köy grubu asfalt çalışmalarının büyük bölümünün tamamlandığını kaydeden Arslan, şunları söyledi:
 “Daha önceden 16 tane köyün olduğu yol bağlantısını sıcak asfalt yapmıştık ancak bağlantısı baraj altında kalınca haklı olarak köylülerimiz haklı olarak kaliteli bir yola erişmek için hem bizi hem sayın valimizi epeyce sıkıştırıyorlardı. Biz onlara hep dedik ki merak etmeyin kışa girmeden önce size kaliteli bir yolla ulaşımınızı sağlamış olacağız. Nitekim 16 köyün bulunduğu tarafa yaklaşık 7 kilometre yeni yol bağlantısı yapıldı. Sarp arazide sıfırdan bir yol yapıldı, bu normal grup köy yolundan daha geniş ve asfalt olarak yapıldı. Barajın Sarıkamış tarafında kalan kısmında yine yaklaşık 8 kilometrelik bunun 7 kilometresi sıfır olmak üzere yeni yol yapıldı. Onunda asfaltı bitti. Ayrıca Mescitli köyüne bağlantı anlamında yaklaşık 7 kilometre yol kalmış ki onunda alt yapısında çalışma devam ediyor, oda birkaç gün içinde onunda asfaltı bitmiş olacak. Yani 21 kilometre yüksek standartta asfalt yola kavuşmuş olacak. Sayın valimize ve ekibine takiplerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”

Kars Valisi Türker Öksüz ise Karakurt barajının ülke ve bölge ekonomisi için çok önemli bir yatırım olduğunu vurgulayarak, baraj yapıldıktan sonra Sarıkamış Karakurt bölgesindeki bazı köylerin Sarıkamış ve Kars’la olan bağlantısının kesildiğini hatırlattı. Öksüz, ”Köylerimizin ulaşımı sağlamak için yeni bir yol yapımına başlandı. Bu yol toplamda 21 kilometre uzunluğunda ve 15 kilometresi yapılmış durumda. Bu yol birinci kalitede standardı yüksek nitelikte ve yaklaşık 20 ye yakın köyümüz bu yoldan istifade edecek. Biz bir yatırım yaparken vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Bu yolla birlikte vatandaşımızı mağdur etmemenin gurur ve sevincini yaşıyoruz. Bu hizmetleri sayın bakanımız Ahmet Arslan, komisyon üyemiz Yunus Kılıç ve tüm kurumlarımızla günü gününe takip edip yaptık. Sonuçta vatandaşlarımıza en iyi hizmet vermenin sevincini yaşıyoruz Allah kaza, bela vermesin hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman Komisyonu Başkanı AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç da, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ülkede oluşturduğu refah ikliminden bizim şehrimizde son derece ziyadesiyle faydalanıyor, bunu gururla söylemem lazım. ”dedi.

Kılıç, ”Kars, ülke imkanlarından başka illere göre bunu yüksek sesle söylememek lazım bazı illere göre iki kat bazılarına göre AK Parti hükümetleri döneminde 4 kat kişi başına hizmet almıştır. Yani bir başka şehirde 1 lira hizmet alırken Karslı 4 kat hizmet almıştır. Bu aslında evveliyatında yapılmamış olanlarında çok olduğunu gösteriyor. Uzak diyar Serhat şehri olduğumuz için unutulmuş bir bölge idi. Şimdi şükürler olsun biz bu aradaki farkı yaptığımız yollarla, barajlarla, sulamalarla, okullarla, hastanelerle pekiştiriyoruz. Biz merkezi hükümetin imkanlarını buraya getiriyoruz. Sayın Valimiz, özel idare, belediyelerimiz, yerel yönetimlerimiz bütün ekiplerimizle teşkilatlarımızla insanımıza hizmet getiriyoruz. Allah emeği geçen herkesten razı olsun.” diye konutu.

Bölgede düzenlenen gezi ve incelemelere; Kars Valisi / Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Kars Milletvekili AK Parti MKYK üyesi 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hidayet Arıkan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal, il genel meclis üyeleri ve ilgili kurum amirleri katıldı.




Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.