Kars'ta Kar Yağışı Başladı

20 Kasım 2023 19:42

Kars'ta Kar Yağışı Başladı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. 2128 rakımlı İncilipınar köyü mevkiinde İstanbul’dan gelerek farklı ülkelere giden TIR'lar, buzlanma nedeniyle yolda kaldı.
Kars'ta sabah başlayan kar yağışı ve tipi, buzlanmaya dönüşünce sürücüler zor anlar yaşadı. Kent genelinde etkili olan kar yağışı ve tipi sonrası Kars-Ardahan kara yolu üzerindeki Susuz ilçesine bağlı 2 bin 128 rakımlı İncilipınar köyü yakınlarında bazı TIR'ların yolda kalması nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlandı. Yoğun buzlanma nedeniyle saatlerce mahsur kalan TIR sürücüleri, Karayolları 18'inci Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan kumlama ve tuzlama çalışması sonucu yollarına devam etti. Bazı TIR sürücüleri ise orta refüjdeki toprağı eliyle yola atarak kayganlaşmayı önlemeye çalıştı.

TIR’ıyla yolda kalan Abdulbaki Kılıç “İstanbul’dan yüklediğim jeneratörleri Azerbaycan’a götürüyorum. Kar yağdı hazırlıksız yakalandık. 2 saattir burada hazırlıksız kalmışız. Karayollarını bekliyoruz, bizi çıkartırsa iyi olur, çıkartmasa da buradayız, yapacak bir şey yok." dedi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.