Kars'ta Ev Hanımlarının Çini Sanatı Görenleri Hayran Bıraktı

20 Mayıs 2024 23:15

Kars'ta Ev Hanımlarının Çini Sanatı Görenleri Hayran Bıraktı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta Çini Sanatı ile hünerlerini sergileyen ev hanımlarının göz nuru el emeği Kafkas Harp Tarihi Müzesinde düzenlenen sergi programı ile beğeniye sunuldu. Birçok sanatsal faaliyetlerle ön sıralarda yer alan Kars Valiliği bünyesindeki Kültür ve Sanat Evi bir ilke daha imza atarak çini sergisini sanatseverlerle buluşturdu.
Kars Valiliği Kültür ve Sanat Evi’nde Halk Eğitime bağlı Çini kursunun ilk sergisi Müzeler Haftası nedeniyle Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’nde açıldı. Vali Ziya Polat’ın açılışını yaptığı sergi büyük ilgi gördü.
Açılışa Vali Ziya Polat, KAÜ Öğretim Üyesi ve Ani Ören Yeri Kazı Başkanı Doç. Dr. Muhammet Arslan, Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fatih Tekcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayretti Çetin, Kars Müze Müdürü Mehmet Yücel Kumandaş katıldı.
Geleneksel Türk Sanatları mezunu kurs eğitmeni Emine Çelebi, “Geleneksel Türk sanatlarından Çini süsleme sanatını hayata geçirdik. 20’yi aşkın kursiyerimle yaklaşık 100 adet çini sanatımızla müzeler haftasında sergimizi açtık. Sekiz ay önce başladığımız bu yolculukta öğrencilerimle birlikte yüze yakın ürün çıkardık. Öğrencilerimin tamamı ev hanımdan oluşmaktadır. Kursu açarken ev hanımlarını istihdam etme amaçlı başladık.  Sayın Valimiz Ziya Polat’ın destekleriyle bu sanatı Kars’ta ilerleteceğiz. Valimizin emirleriyle Kars temalı çalışmalarımıza şimdiden start verdik.” Dedi.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.