Kars'ta doktorlar iş bıraktı!

01 Ağustos 2023 11:35

Kars'ta doktorlar iş bıraktı!

KARS PUSULA  / ADEM ALP

Kars’ta doktorlar bugünden itibaren 2 gün iş bırakma eylemi yapıyor. Hastanelere gelen vatandaşlar doktorların eylemde olduğunu duyunca isyan ederek muayene olamadan evlerinin yolunu tuttu. İş bırakan doktorlar hakkında da soruşturma başlatılıyor.

Hekimler ve sağlık çalışanlarını temsil eden 21 meslek örgütü, etki alanlarını genişletmek ve ortak eylemsellikte buluşmak için "Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele" (SABİM) platformunu kurdu. "Yetkili olmak için etkili sendikalarda buluşalım" sloganıyla yola çıkan SABİM’in aldığı karar doğrultusunda 1-2 Ağustos 2023 tarihinde iş bırakma kararı aldı.

Ülke genelinde uygulanan iş bırakma eylemi bugün Kars’ta da uygulandı. Kent genelinde çok sayıda bölümdeki doktorlar iş bırakırken, eylemden habersiz merkez, ilçe ve köylerden gelen vatandaşlar muayene olamadan geri evlerinin yolun tuttu.

Doktorların iş bırakmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Biz günler öncesinden randevu alarak buraya geldik. Ancak muayene olamıyoruz, gerekçe olarak bize doktorların iş bırakması olduğunu söylediler. Doktorların özlük hakları bizim çocuklarımızdan, geleceğimizden daha mı önemli? Bugün bir doktorun çocuğu rahatsızlansa bizim gibi muayene olamadan eve mi geri dönecek. Bu haksızlığa yetkililerin bir çözüm bulmasını istiyoruz.” dediler.

Doktorların iş bırakmasına karşı Sağlık Bakanlığı tarafından iş bırakan doktorlar hakkında idari soruşturma başlatılması talimatının da illere verildiği bildirildi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.