Kars'ta Binlerce Vatandaş Cumhuriyet Coşkusunu Yaşadı

29 Ekim 2023 20:40

Kars'ta Binlerce Vatandaş Cumhuriyet Coşkusunu Yaşadı

KARS PUSULA / ADEM ALP

100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla fener alayı düzenlendi
Kars'ta Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 100 metre uzunluğunda Türk bayraklı fener alayı düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan komandoların eşlik ettiği fener alayına, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Cemal Kiper, il protokolü ile vatandaşlar katıldı.
100 metre uzunluğunda açılan Türk bayrağı ve Atatürk posterli yürüyüşte komandoların sloganlarına vatandaşlar da eşlik etti. Faikbey Caddesi üzerinde devam eden yürüyüş, Atatürk Caddesi üzerinde devam etti. Vatandaşlar marşlar eşliğinde ellerinde meşalelerle Kars Kalesi eteklerine kadar yürüdü.
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını aynı inanç, aynı gurur ve coşkuya kutladıklarını söyledi. Gazi Kars'ta vatandaşların yoğun ve coşkulu kutlamasıyla fener alayını gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Vatandaşımızın, milletimizin bayramını nasıl kutladığını tekrar anlatmış olduk. Bu vatan, devlet için şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimize rahmet ve minnetle anıyorum. Biz bu devlet, millet için sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye yüzyılında bu millete daha iyi yerlere götürmek için hep beraber çalışacağız." dedi.
AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ise; 100. yılı büyük bir coşku ve heyecanla kutladıklarını ifade ederek, "Dünyada hep beraber izliyoruz, İsrail'in Filistin'e zulmü ve onunla birlikte hareket eden Amerika'yı, Avrupa ülkelerini izliyoruz. Rabbim ikinci 100 yılda Türkiye'mizi öyle güçlensin ki tıpkı ecdadımız gibi bütün dünyaya adalet getiren, adaleti sağlayan adaletli davranan bir ülke haline gelelim ve bu güç bizde olsun diyorum." diye konuştu. 
Konuşmaların ardından davul zurna ile vatandaşlar halay çekti.

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.