Kars'ta Aralık Ayını Beklemeyin!

17 Kasım 2023 09:15

Kars'ta Aralık Ayını Beklemeyin!

KARS PUSULA / ADEM ALP

Ögel, Kars'ta Aralık ayını beklemeyin artı 7’nin altına düştüğü zaman değiştirin. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık'ta başlayacak zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle Kars’ta oto lastikçilerde yoğunluk oluştu. Zorunlu uygulamanın yanı sıra kış mevsiminin çetin geçtiği Doğu Anadolu'daki kara yollarında sıkıntı yaşamak istemeyen sürücüler, yaşadıkları illerin oto lastikçilerinde yoğunluk oluşturdu.
Kars'ta yüksek kesimlerde aralıklarla yağan karı gören sürücüler lastiklerini biran önce değiştirmek için sıraya girdiler. Lastikçilerde gece geç saatlere kadar uzun kuyruk oluşturan sürücüler ise; “Yüksek kesimler de kar yağışı aralıklarla devam ediyor, Şehir merkezine de kısa süre sonra yağmasını bekliyoruz, bizde 1 Aralık tarihini beklemeden araçlarımızın lastiklerini değiştirmek için geldik sıra bekliyoruz. Kışın sert geçtiği için gereken tüm önlemleri alıyoruz. Bölgede yoğun kar yağışı oluyor, zor bir coğrafya biz de gerekli önlemlerimizi almaya çalışıyoruz dediler.”
Ögel Kardeşler Oto lastik firması İşletmecisi Raşit Ögel, “Kars'ta kış şartlarının çetin ve ağır geçtiğini ifade ederek, 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği uygulaması başlayacak. Sürücülerimiz lastiklerini değiştirmeleri gerekiyor. Kar lastiğinde yanlış bilinen bazı bilgiler var, ‘kar yağacak lastiklerimizi öyle değiştirelim’ diyorlar ama hava ısısı artı 7’nin altına düştüğü zaman kış lastiğini araçlarda takılı olması gerekiyor diye konuştu.”
 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.