Kars'ta Akbaba ve Kartal doğaya salındı

22 Mayıs 2024 14:53

Kars'ta Akbaba ve Kartal doğaya salındı

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta yaklaşık 6 ay önce doğada güçsüz olarak bulunan ve tedavileri tamamlanan kara akbaba ve bozkır kartalı doğaya salındı.

Vali Ziya Polat, Doğa Koruma ve Milli Parklar 13. Bölge Müdürlüğü Kars Şube Müdürü Resul Gök’ün katılımıyla Kars Kalesi arkasında 6 ay önce doğada güçsüz olarak bulunan ve tedavileri tamamlanan kara akbaba ve bozkır kartalı doğaya salındı.

Doğada güçten düşmüş hayvanların tedavilerinin yapılarak desteklenmesi maksadıyla Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi kampüs alanında yapılan Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi 13. Bölge Müdürlüğüne bağlı iller olmak üzere çevre illere de hizmet veriyor.

Doğada güçten düşmüş, yaralanmış yaban hayvanları gören vatandaşlarca 112 Çağrı Merkezi’ne bildirdiği ihbar üzerine ekipler, en hızlı şekilde söz konusu yaralı hayvanlar bulunduğu ortamdan alınarak Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine getiriliyor. Merkezdeki tedavi ve rehabilitasyon süreçleri Doğa Koruma ve Milli Parklar 13. Bölge Müdürlüğü Kars Şube Müdürlüğü ve Kafkas Üniversitesi arasındaki iş birliği protokolü ile Veterinerlik Fakültesi Yabani Hayvan Hastalıkları ve Ekolojisi Ana Bilim Dalında görevli uzman hekimler tarafından yürütülüyor. Tedavi sürecinin ardından iyileşen doğaya dönebilecek hale gelen yaban hayvanları tekrar alındıkları ortamda uygun habitatlarda doğaya salınıyor, doğaya dönemeyecek durumda olanlar ise hayvanat bahçelerine naklediliyor.

Kara akbaba ve bozkır kartalının doğaya salınmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Polat, “Hep söylüyoruz; canlar hepimizi emanet, rabbimin yarattığı hayvanlar da hepimize emanet. Emniyetimiz, jandarmamız, HAYDİ’miz, Doğa Koruma ve Milli Parklarımız 6 ay önce doğada yaralı bulunan kara akbaba ve bozkır kartalının tedavilerini Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapıldı. 2 hayvanımızı bugün yaban hayatlarına geri döndürdük. Biz bu canlıları sevmek zorundayız, gerektiğinde de her türlü çalışmayı yapmakla görevliyiz.” dedi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.