Kars'ta 780 milyon liralık proje hızla devam ediyor

03 Ekim 2023 09:22

Kars'ta 780 milyon liralık proje hızla devam ediyor

KARS PUSULA / ADEM ALP

Uzun yıllardan beri sorun haline gelen ve özellikle yaz aylarında etrafa pis koku yayan Kars Çayı tesisin faaliyete girmesiyle tertemiz akacak.
Kars'ta temeli dönemin Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi tarafından atılan Biyolojik Atık Su Arıtma Tesislerinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yaklaşık 780 milyon liralık proje çerçevesinde günlük 50 bin metreküp su arıtılarak Kars Çayı'na bırakılacak. 

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, “Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri evsel atık suların mevcut atık su toplama hattının sonlandığı yerden kolektör hatları ile arıtma tesisine iletilmesini sağlayacak olan 17,49 kilometre kolektör hattında çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Çalkın; Arıtma Tesisinden Kars'a doğru yapılan çalışmalarla hattın titizlikle döşendiğini, mevsimsel şartların el verdiği müddetçe en azından şirketin kolektör hattını tamamlamayı hedeflediğini vurguladı.
Öte yandan 2025 yılında tamamlanması planlanan Kars Biyolojik Atık Su Tesislerinde evsel kaynaklı kirliliğin giderilip arıtılmış suyun yönetmeliklere uygun olarak Kars Çayına, akabinde Kars barajına deşarj edilmesi sağlanacak. Böylelikle Peynir altı suları ile kanalizasyondan arıtılmış su ile tarım alanlarının sulanması sağlanacak.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.