• ötüken kars

KARS'TA 500 ARAÇLIK OTOPARK BOŞ KALDI

Kars Belediyesi şehirde yaşanan yoğun trafik ve gelişi güzel parkların önüne geçebilmek için trafiğin yoğun yaşandığı bölgelerde dubalama sistemine geçti.

01 Aralık 2020 11:29

KARS'TA 500 ARAÇLIK OTOPARK BOŞ KALDI

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta sayısı her geçen gün artan araçların şehir merkezinde gelişi güzel park etmesi bir çok vatandaşı olduğu gibi esnafı da zor durumda bırakıyordu. Kars belediyesi park sorunu olan bölgelerde araçların gelişi güzel park etmesini engellemek için dubalama sistemi yaptı. Artık çift sıra pak veya çift taraflı park yapılmaması trafik akışının rahat sağlanması için yapılan çalışmadan vatandaşlar ve esnaflar da memnun. Vatandaşlar, dubalama sistemi ile trafikte gelişi güzel park yapılmasının önüne geçen belediyeye teşekkür ettiler.

Kars’ta araç sayısı artarken gelişi güzel parklanmalara kısıtlamalar getirildi. Hal böyle olunca şehir içi araç hareketliliği de artmış oldu. Sürücüler araçlarını park etmek için cadde ve sokak aralarında park arayışı içine girdi.

Oysa ki Kars’ta yaklaşık 500 araçlık oto park olmasına rağmen  buranın kullanılmaması dikkat çekiyor. Dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından şehir de yaşanan trafik sorununa çözüm için şehir içinde bulunan eski otogar binasını sökerek iki katlı yaklaşık 500 araçlık bir oto park inşasını gerçekleştirdi. Ancak yapımı tamamlanan ve ödeneği gerçekleştiği halde ısıtma sistemi bir sonraki belediye yönetimi tarafından yapılmayarak atıl durumda bırakıldı.

Yaklaşık on yılı aşkındır atıl durumda bırakılan ve hiçbir şekilde kullanılmayan kapalı otoparkın şehrin trafiğine büyük kolaylık sağlayacağı gibi trafik keşmekeşliğine de son vereceği bilindiği halde sonraki belediye yönetimleri otoparkı hizmete sunmamakta adeta direndiler.

Yüzlerce köy minibüsü ve şehir içi toplu taşıma aracının faydalanabileceği kapalı iki katlı otopark kurtarılmayı bekliyor. Şehir içi toplu taşıma ve köy ile ilçelere toplu taşıma yapan araçların bu otoparkta toplanmasıyla belediyeye ekonomik girdi sağlayacağının altını çizen Kars Şehir içi Dolmuşçular ve Halk Otobüsü Kooperatifi Başkanı Okan Ulakçı, "Sayın Valim / Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün bu otopark sorununa çözüm bulmasını, ve il içi toplu taşıma, köylerimize ve ilçelerimize toplu taşıma yapan araçların kullanabileceği yeterli derecede büyük olan otoparkı biran evvel hizmete sunmalarını talep ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.