Kars'ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

19 Eylül 2023 19:20

Kars'ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

KARS PUSULA / ADEM ALP

19 Eylül Gaziler Günü Kars'ta düzenlenen törenle kutlandı. Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, 14. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez Atatürk Anıtına çelenk sundu. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla, öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şubesi Başkanı Yüksel Öztürk, burada yaptığı konuşmada, 19 Eylül Gaziler Günü'nün bedeli canla ve kanla ödemiş bu toprakların vatan olmasında ve devletin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gün olduğunu söyledi.

Muharip Gaziler Derneği'nde devam eden programda, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, 14. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Cemal Kiper ile gaziler "Kahraman Ecdadımız 100. yıl ve 19 Eylül Anısına" adlı serginin açılışını gerçekleştirdi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.