Kars'ta 16 bin öğrenci sınavda ter döktü

27 Haziran 2021 12:09

Kars'ta 16 bin öğrenci sınavda ter döktü

KARS PUSULA / ADEM ALP

Kars’ta Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavı başladı.
Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da YKS heyecanı sürüyor. Dün ilk oturumu tamamlayan adaylar bugün ikinci oturum olan AYT için yeniden okulların yolunu tuttu. Adaylar sabahın erken saatlerinde sınava gireceği okula geldi. Zamanında gelen adaylar pandemi tedbirlerinde içeri girerek ter dökerken, yakınları da bina önünde Kur’an-ı Kerim okuyup, dua etti.
Kentte 6 bin 463 öğrencinin katıldığı AYT sınavında, Kovid-19 tedbirleri kapsamında okul bahçesine öğrenciler harici kimse alınmadı.
Yabancı Dil Testi (YDT) ise saat 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecek.
Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu yaptığı açıklamada, “YKS sınavının dün TYT oturumunu gerçekleştirdik ve sorunsuz bir şekilde bitirdik. Dün TYT sınavına 9 bin 260 öğrencimiz katıldı, bugünkü AYT oturumuna da 6 bin 463 öğrencimiz katıldı, öğleden sonraki YDT oturumuna ise 337 öğrencimiz katılacak. YKS sınavına toplamda 16 bin 060 öğrencimiz katılım gerçekleştirdi. 930 salonda yapılan sınavda 581 gözetmen görev aldı. Şuana kadar bize ulaşan ve bizim denetimlerimizde karşılaştığımız herhangi bir olumsuzluk gözlenmedi. Ayrıca Kovid-19 test sonucu pozitif çıkan öğrencilerimiz de var, bunlarda sınava giriyorlar ve bunlar için özel bir salon ayırdık, bu salonda onlarda sorunsuz bir şekilde sınava girdiler. Sınavın öncelikle adaylar olmak üzere aileleri ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.