Kars'ta 13 Yaşındaki Kız çocuğunu namus adı altında katlettiler

03 Şubat 2024 09:24

Kars'ta 13 Yaşındaki Kız çocuğunu namus adı altında katlettiler

KARS PUSULA / ADEM ALP

İntihar etti denilen çocuk, ailesinin kararıyla 'namus' bahanesiyle öldürülmüş
Kars’ta 3 yıl önce evinde ruhsatsız tabanca ile başından vurulmuş olarak bulunan B.K.(13)’nın ailesi tarafından 'namus' bahanesiyle öldürüldüğü ortaya çıktı.

Olay, 21 Aralık 2021 günü Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Karabağ köyünde meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ve sağlık ekipleri B.K.’nın evde bulunan ruhsatsız tabanca ile başından vurulmuş olarak bulundu. Olay yerinde hayatını kaybeden 13 yaşındaki B.K.’nın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Olayla ilgili ifadelerine başvurulan aile fertleri, B.K.’nın intihar ettiğini ileri sürdüler.

JASAT PERSONELİNDEN OLUŞAN ÖZEL EKİP KURULDU

Olayın ardından soruşturmayı derinleştiren Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Kars İl Jandarma Komutanlığınca, JASAT personelinden oluşan müşterek özel ekip kuruldu. Dosya kapsamındaki delillerin yeniden incelenmesi ve elde edilen yeni bilgilerin değerlendirilmesi neticesinde; B.K.’nın, babası M.K.(65), annesi F.K.(59), kardeşleri İ.K.(36), M.K.(18) ve B.K.(16) gözaltına alındı. Gözaltına alınan aile bireyleri, ilk başta çocuğun ruhsatsız tabanca ile intihar ettiğini savundu. Daha sonra verilen ifadede B.K.’nın ailenin aldığı kararla öldürüldüğü öğrenildi.

İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen baba M.K. ve ağabeyi İ.K. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, anne F.K. ve ağabeyi M.K. ile B.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.